MILENA MARŠIĆ

Savjeti iz mog frizerskog salona

1. TRENDOVI U ŠIŠANJU OVOG LJETA – Androgini izgled, ali i glamurozan. No, izbor frizure ponajviše ovisi o osobi, a tehnika šišanja uvjetuje konačan izgled.

2. HIT LJETNA FRIZURA – Kratka kosa, ledenoplave boje, kakvu nosi top model Agyness Deyn.

3. KAKVE FRIZURE PREPORUČATE ZA SVEČANE PRILIKE – Punđa je idealna.

4. BOJA KOJU PREPORUČATE – Sve iz paleta L’oreala i Alfaparfa. Plava kosa nikad nije bila popularnija.

5. SIJEDE VLASI SE NAJBOLJE PREKRIJU – Bojom ili kombinacijom boje s pramenovima. Preljev samo djelomično prekriva sijede.

6. KOJA FRIZURA NAJBOLJE PRISTAJE DUGULJASTOM, OKRUGLOM I ČETVRTASTOM LICU – Duguljastom licu odgovaraju šiške i bob frizura dužine do brade, no kovrče i valovita kosa također ga proširuju. Četvrtastom licu stoji postepeno šišana kosa sa slojevima koji počinju ispod brade. Okruglom licu paše duga kosa, ali treba izbjegavati šiške i ravno šišanu kosu.

7. NAJBOLJI PREPARAT ZA RAVNANJE KOSE – Tigijev Control freak sprej i Redkenov Straight line gel.

8. NAJBOLJA ČETKA ZA RAVNANJE – 3ve maestri od drva s prirodnom ili umjetnom dlakom, jer se njome kosa pegla bez negativnih iona, a nisu potrebna ni električna pomagala.

9. ZA KOVRČE NAJBOLJE JE KORISTITI – Yellow Aloetrix aktivator, a prirodne kovrče najbolje se održavaju prirodnim sušenjem ili uz pomoć difuzora.

10. KAKO POSTIĆI EFEKT SJAJNE I LEPRŠAVE KOSE – Važno je da je kosa zdrava, a ekstra sjaj postiže se izvlačenjem kose, preljevom ili preparatima poput Tigijevog Headrusha.

11. KAKO ZAŠTITI KOSU OD SUNČANIH ZRAKA I ISUŠIVANJA – Proizvodima koji sadrže UV filtere i šamponom za njegu kose nakon sunčanja i kupanja (Sole Mare od Alfaparfa).

12. NAJBOLJA NJEGA ZA ISPUCALE VRHOVE – Redovito šišanje i korištenje hidratantne kreme poput Repair Rescue od Schwarzkopfa.

13. KOJE MASKE ZA KOSU PREPORUČUJETE – Semi Di Lino Diamante Mask od Alfaparfa.

14. KOLIKO ČESTO TREBA PRATI KOSU – Dva do tri puta tjedno, a važno je da šampon održava vlažnost i mekoću kose.

15. ČIME DODATNO NJEGOVATI KOSU – Šamponima i regeneratorima prilagođenim tipu kose.

16. KOJIM PREPARATIMA OBLIKOVATI KRATKU FRIZURU, A KOJIM DUGAČKU – Kratku manipulatorom – gel kremom za oblikovanje ili voskom u stiku, a dugačku pjenom za volumen.

17. KAKO USKLADITI BOJU OBRVA S BOJOM KOSE – Obrve bojiti samo u slučaju ako su znatno tamnije ili svjetlije od kose.

Linker
29. travanj 2024 05:53