Sipa/Cropix
PRESEDAN

Scarlett Johansson mogla bi doći do Oscara bez pojavljivanja u filmu

Lijepa glumica očito je žena koja ruši rekorde i stvara povijest – nakon što ju je magazin Esquier nedavno proglasio najseksi ženom na svijetu i to po drugi put, što nije uspjelo ni jednoj ljepotici, sada bi mogla biti nominirana za najprestižniju filmsku nagradu bez da se vizualno pojavila u filmu.

Scarlett Johannson (28) nominaciju za Oscara u kategoriji sporedne ženske uloge mogla bi dobiti za svoju ulogu u filmu Her u kojem je sudjelovala samo – svojim glasom.

Priča spomenutog filma smještena je u ne tako daleku budućnost i govori o čovjeku (kojeg glumi Joaquin Phoenix) koji se zaljubi u svoj kompjuterski operativni sustav (kojem glas daje Scarlett Johansson).

Glumica je pokupila visoke pohvale mnogih kritičara koji njen angažman davanja glasa ocjenjuju iznimnim:

– Johansson stvara kompleksnu, punokrvnu osobu bez fizičkog pojavljivanja na ekranu. Iako nije prisutna njena zaobljena figura, njeno pojavljivanje putem glasa nije ništa manje zavodljivo – samo je jedna od kritika u filmskim časopisima.

– Oslanjajući se samo na svoj glas Johansson se pokazala kao topla, znatiželjna i živahna osobnost – glasi još jedna u nizu pohvala mladoj glumici kojoj je ova godina vrlo uspješna i na poslovnom i ljubavnom planu.

Nedavno se, naime, zaručila za francuskog novinara Romaina Dauriaca.

Linker
20. travanj 2024 09:13