KONCERT

Seal oduševio malobrojnu publiku u Zadru

Poznati britanski glazbenik Seal održao je u srijedu navečer dugo najavljivani koncert u Zadru gdje ga je na Đilu, iza košarkaške dvorane na Jazinama, dočekalo oko tisuću i pol dobro raspoloženih fanova, piše Slobodna Dalmacija .

Publiku su uvodno zagrijali TFB-ovci koje je sam Seal odabrao za predgrupu na zadarskom koncertu. Nastup splitskih glazbenika trajao je oko pola sata nakon čega je, točno u 21 sat, na pozornicu izašla glavna zvijezda.

– Dobra večer, Zadar! Are you hot? Znam, znam, smiješno pitanje – pozdravio je publiku u Zadru dvostruki dobitnik Grammya aludirajući na to kako je na Đilu vruće kao u sauni.

Gotovo dvosatni koncert otvorio je klasikom “Papa was a rollin’ stone” nakon čega je otpjevao još dvije obrade: “It’s a man’s world” i “I can’t stand the rain”. Uz pratnju svog banda britanski pjevač osebujna glasa nizao je uspješnice sa svojih šest albuma, a publiku je zapalio najpoznatijim hitovima “Crazy”, “Fly like an eagle” i “Prayer for the dying”.

Iako je u prodaju bilo pušteno oko pet tisuća karata, Seal je na Jazinama okupio manje publike nego su organizatori očekivali. No to ni najmanje nije utjecalo na atmosferu niti umanjilo energičnost nastupa britanske zvijezde koji je dobro raspoložen cijelo vrijeme komunicirao s rasplesanom i raspjevanom ekipom natiskanom oko pozornice.

Ovo je bio treći koncert na njegovoj europskoj turneji koju je započeo u Mađarskoj i Poljskoj, ujedno i njegov treći nastup u Hrvatskoj nakon Zagreba i Opatije.

Seal je u Zadar stigao u srijedu ujutro, na sam dan koncerta. Nije bio raspoložen za druženje niti fotografiranje pa je vozač mercedesa, koji ga je trebao prevesti od autobusa do predsjedničkog apartmana hotela “Bastion” na zadarskom Muraju, morao kružiti oko Poluotoka jer Seal nije želio izaći iz automobila dok se fotoreporteri ne raziđu. Na kraju je u hotel ušao na stražnji ulaz.

Od najavljenog obilaska grada i uživanja u mediteranskoj spizi, na čemu je sam insistirao, također nije bilo ništa jer je iz hotela otišao tek na tonsku probu. Ni tamo nije dopustio snimanje pokrivajući se ručnikom po glavi, a u tome su mu svesrdno pomagali organizatori koncerta koji su fotografe ometali odbljeskom zrcala.

Ana Vučetić Škrbić / Slobodna Dalmacija

Linker
27. srpanj 2024 07:09