DVD ZA POKLON

Severina: Drago mi je što me Boris Tadić sluša

Severina i politika postale su neodvojivi pojmovi. I kad se naša popularna pjevačica odluči odmaknuti od upletanja u politiku, politika se ‘uplete’ u njezin život, barem kad je u pitanju srpski predsjednik Boris Tadić koji je uoči svoga prvog posjeta Vukovaru za Jutarnji list otkrio da se svako jutro budi uz Severinu, piše Jutarnji list.

Naravno, samo uz njezin glas jer mu je Seve, priznao je, iako je nikad nije upoznao, jedna od omiljenijih hrvatskih glazbenika čije pjesme ima u svom iPodu.

Tadićeva ljubav prema Severini u srpskim novinama gurnula je potpuno u drugi plan njegovo izražavanje žaljenja zbog srpskih zločina u Vukovaru. Srpske novine prepune su fotografija Tadića i Severine. Tabloidi se natječu tko će rječitije opisati ljubav srpskoga predsjednika i hrvatske pjevačice. Najdalje je ipak otišao Kurir koji je preko cijele naslovnice objavio: “Severina poručuje Borisu: Daću ti ono što voliš”!

Severina je pak oduševljena interesom koji je srpski predsjednik pokazao za njezinu glazbu pa ga je odlučila nagraditi i svojim DVD-om s koncerta u beogradskoj Areni koji će mu uskoro poslati.

– Baš lijepo, drago mi je. Rekli su mi da voli pjesmu ‘Šta me sad pitaš šta mi je’, koju sam sama napisala. Poklonit ću mu svoj DVD s koncerta u beogradskoj Areni koji će se zvati ‘Tridesete uživo’ – prokomentirala je Severina.

Severinin političko-glazbeni potencijal prepoznao je i pokojni Ivica Račan te ju je 2003. angažirao u SDP-ovoj kampanji, kao i njezin rođak Ranko Ostojić na izborima za splitskoga gradonačelnika. Oba puta Severina je jedina bila na dobitku. Bila je i zaštitno lice sindikalaca kada su se skupljali potpisi za referendum, a nerijetko bi na svojim koncertima napravila i poneki politički igrokaz upućen Jadranki Kosor.

Kad je riječ o glazbenom afinitetu domaćih političara, većina ih se svojedobno izjasnila da u privatnosti svojih domova ili u vožnji automobilom sluša klasiku ili legende rocka, poput Beatlesa i Rolling Stonesa. Od domaćih izvođača mahom vole uglavnom Gibonnija, Olivera Dragojevića te Hladno pivo i TBF. Premijerki Jaqdranki Kosor Gibonni i Oliver također su omiljeni izvođači, no posebno uživa uz glazbu Dire Straitsa te legendarnog hard rock benda Metallice. No, nitko od upitanih nije spomenuo Severininu glazbu.

Marija Lokas / Jutarnji list

Linker
19. svibanj 2024 00:15