SPLIT 2010.

Severina neodoljiva u minici i s pundžom

Uvijek postoji šansa za popravak: druge festivalske večeri organizatori su ispravili propust od prijašnje večeri kad je vozač zaboravio otići po Terezu Kesoviju u hotel. Zbog toga je legendarna Tere morala pjevati zadnja, ali je svojom “Nima Splita do Split” u srijedu zapalila Prokurative, kao i sinoćnjom pjesmom “Nima više one pisme” kojom je otvorila Večer retrospektive, na kojoj su izvedene 23 pjesme koje su obilježile 50. festivalskih godina.

– Splitska publika zaslužila je najbolje, meni su moji Splićani posebni – rekla je ganuta Tereza Kesovija nakon gromoglasnog aplauza.

Publici se svidjela i Severinina izvedba pjesme “Ča će mi Copacabana”, a splitska pjevačica primala je komplimente za haljinu Estare Culto kreatora Dalibora Bettija .

Nakon festivala u backstage su pročakulale dvije Vučkovićke: Severina i Zdenka , koja je s Lukom Nižetićem otpjevala pjesmu “Veslaj”. Nastup Duška Mucala s grupom K 15 bio je duhovit i maštovit: dok je intentant splitskog HNK pjevao i plesao, svi su oko njega na pozornici bili – zamrznuti.

U backstageu je ponovo dežurni zabavljvač bio Mladen Grdović u razdrljenoj košulji, a na repertoaru su mu opet bili – žena, žene, bolna noge i tablete, pjesma i – očito vino. Najzaljubljenija od svih sudionika bila je pjevačica Maja Šuput , koja se – osim kad je nastupila s pjesmom “Ta tvoja barka mala” – nije odvajala od dečka Marija Kovačevića.

Večer dobre glazbe iskoristile su i sportske zvijezde da uživaju na Prokurativama: atletičarka Blanka Vlašić i rukometaš Nikola Karabatić .

Linker
16. travanj 2024 13:45