LATINO PARFEMI

Shakira: Privlači me miris muškarca nakon tuširanja

Ona pjeva i piše pjesme (najpoznatiji hit joj je “Whenever, Wherever”), pleše (trbušni ples), glumi (karijeru je započela u latinoameričkim sapunicama), a sasvim se dobro snalazi i u svijetu kozmetike. Riječ je o 35-godišnjoj Kolumbijki Shakiri, koja je u partnerstvu s kozmetičkom korporacijom Puig počela kreirati parfeme. Prvi je S by Shakira, koji se može kupiti i u Hrvatskoj, dok drugi – S by Shakira Eau Florale – tek očekujemo.

Je li teže kreirati parfem ili napisati pjesmu? – To je vrlo slično. I za jedno i za drugo su vam potrebni nadahnuće i ustrajnost te različite note koje čine harmoniju. Želim da moje parfeme ljudi pamte i kad ishlape s kože, baš kao što će im u glavi ostati i neka moja pjesma kad je čuju.

Koje note sadrži miris S by Shakira? – Jasmin, koji simbolizira ženstvenost, sandalovinu, koja daje senzualnost, te jantar i vaniliju koji parfeme čine postojanima. Nisam željela mnogo sastojaka jer mislim da se ljepota krije u jednostavnosti.

Koji vam je cvijet najdraži? – Svježi jasmin čiji je miris blag, a opet, vrlo upečatljiv. Cvijeće je za mene savršenstvo prirode i u nama budi pozitivne misli.

Može li se mirisom nekoga osvojiti? – Naravno, kao i nekim drugim osjetilima: dodirom, finom hranom…

Kako biste definirali ljepotu i koliko vam je ona važna? – Nisam opsjednuta ljepotom, no kako sam neprestano pod povećalom javnosti, moram paziti na svoj izgled. Pobornica sam što prirodnijeg izgleda, a istinski lijepe žene su one koje imaju samopouzdanje, pozitivan stav prema životu te vole sebe i druge.

Što vam je kod muškarca privlačno? – Njegov miris nakon tuširanja.

Kako održavate kondiciju? – Imam privatnu trenericu Tracy Anderson, čije su klijentice, uz ostale, Madonna i Gwyneth Paltrow, s kojom vježbam šest puta tjedno. Četrdesetak minuta radimo vježbe za ruke, noge, trbuh i stražnjicu, a još toliko trčim na traci ili vozim bicikl. Katkad odem i na aerobiku te trbušni ples.

Čime njegujete kosu? – Organskim šamponima i regeneratorima Pureology te tretmanima na bazi marokanskog ulja.

Planirate li lansirati i liniju nekih drugih kozmetičkih proizvoda? – Fascinira me svijet kozmetike i što ga više upoznajem, više mi se sviđa. Nudi bezbroj mogućnosti pa nije isključeno da ću u budućnosti, uz parfeme, osmišljavati i neke druge preparate.

Linker
29. travanj 2024 06:22