MASTERCHEF

Šime Sušić: Moj bijeg na pusti otok

­Snažni valovi viškog akvatorija valjaju se nepreglednim plavetnilom i uz snažan huk zapljuskuju stijene Sveca, Svetog Andrije ili, po domaći, Štondrija, nenastanjenog otočića usred otvorenog mora na kojem se rijetko tko zaustavi. Tek ljeti iz Komiže dođu članovi obitelji Zanki koji na njemu imaju stoljetne vinograde.

Tri kamene kuće veći dio godine su prazne, a netaknuta priroda najveće je blago te hridi koja odolijeva svim burama i neverama. Na otočiću površine oko četiri kvadratna kilometra, na kojem nema ni vode ni struje, jedina dostupna uvalica je Slatina, a svi putevi su strme kozje staze kojima se napreduje doslovce korak po korak.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako se Šime Sušić odmara s djevojkom na pustom otoku

Ta netaknuta divljina kojom caruju Eleonorini sokoli malo je previše i za moderne Robinzone jer samo na najvišem vrhu otoka može se uloviti signal za mobitel. Ali 25-godišnji Šime Sušić , pobjednik Masterchefa, upravo je priželjkivao da iz kuhinje pobjegne na pusti otok. Samo dan i pol nakon što je postao prvi pobjednik tog vrlo gledanog showa Nove TV, s djevojkom Klarom Jakelić te maminom prijateljicom i još dvjema damama došao je u Komižu, odakle ga je do Sveca desetmetarskom brodicom prevezao Davor Zanki, vlasnik jedne od kuća na njemu. Čak i dva i pol sata ljuljanja na valovima za Šimu su bila užitak. Nakon 87 dana u vrlo luksuznoj izolaciji – u vili u kojoj su kandidati na raspolaganju imali baš sve, od DVD-a do teretane – trebao mu je taj osjećaj nesputane slobode. Mladića koji je nakon završetka Masterchefa dobio stotine ponuda za prijateljstvo na profilu i gomilu SMS-ova, čak i od profesora sa studija geografije i povijesti na Filozofskom ­fakultetu u Zagrebu, gdje je dva dana prije ulaska u Masterchef predao diplomski rad, popularnost je zatekla nespremnog. A prije nego što se s njom suoči, stavio je u naprtnjaču nekoliko majica, kupaćih gaćica, najnužnijih sitnica za osobnu higijenu, nekoliko knjiga za opuštanje, pribor za ribolov i baterijsku svjetiljku te krenuo na Svetac da se dobro odmori.

– Smjestili smo se u kući koja je prilično visoko pa do mora moramo pješačiti desetak minuta, ali je zato pogled fantastičan. A i kuća je super. Iako je stara, ima sve što nam treba: zasebne sobe s udobnim krevetima, malu i odlično opremljenu kuhinju, gril, krušnu peć, gustirnu s kišnicom te vanjski, ali moderni WC, a najviše mi se sviđa dvorište s golemim stolom ispod drva rogača. Tu na večer sjedimo do kasnih sati, pričamo i gledamo u nebo. Nigdje mi se nebo nije činilo toliko blizu, niti s toliko zvijezda kao na Svecu.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o odmoru Šime Sušića pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 859) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
03. svibanj 2024 13:08