MASTERCHEF

Šime Sušić: Sumnjam da će mi itko ponuditi mjesto chefa

Za razliku od ostalih kandidata, koji su se sami prijavili u kulinarski show Masterchef ili su to učinili na nagovor članova obitelji i prijatelja, Šime Sušić (24), zagrebački student povijesti i geografije, bio je uvjeren da ga netko zafrkava kad su ga s Nove TV pozvali na audiciju. Prijavila ga je, naime, njegova prijateljica Josipa Pavišić zadivljena njegovim kulinarskim majstorijama. Najmlađi sudionik showa obožava pripravljati specijalitete od morske ribe, tim više ako je sam ulovi, čime je i fascinirao svoju prijateljicu.

– Odrastao sam u obitelji koja voli raditi čudne stvari. Primjerice, vino. Prije nekoliko godina kupili smo 300 kilograma grožđa vranac, samljeli ga ručnom drljačom u kuhinji i napunili dvije bačve od inoksa. Mjesecima su nas opsjedale vinske mušice, no isplatilo se – govori mladić koji svaki slobodni trenutak provodi u ribarenju na Rabu, odakle je njegov otac Miljenko, umirovljeni menadžer u tvrtki Ericsson Nikola Tesla.

Kad je sezona gljiva, mladić pomaže majci Zdravki, umirovljenoj knjigovotkinji hvarsko-imotskih korijena, brati ih i sušiti na balkonu peterokatnice u zagrebačkoj četvrti Trnje. Svi vole fino jesti i kuhati pa njegova sestra Ana (33), diplomirana ekonomistica koja ima vlastitu obitelj, rado svraća kod roditelja na ručak.

– O pobjedi i ne razmišljam. Kad za mene završi show, čeka me obrana diplomskog ispita, a onda potraga za poslom. Pretpostavljam da mi ponuda za kuhanje neće nedostajati, no bojim se da će se odnositi na okretanje ćevapčića u nekoj pečenjari… Nisam školovan kuhar i sumnjam da će mi itko ponuditi mjesto chefa – govori Šime, koji već 12 godina trenira atletiku i član je Atletskog kluba Slje­me. Jedan je od najboljih “srednjoprugaša” u zemlji i hrvatski reprezentativac, a 2008. i 2009. bio je dvoranski prvak države u toj disciplini. Sudjelovao je i na Paraolimpijskim igrama u Pe­­kingu, kao vodič slijepog trkača Petra Bešlića tijekom utrka na stazi.

No, lani je ozlijedio koljeno, što ga je privremeno udaljilo od trkališta. Njegov oporavak zacijelo će ubrzati boravak u Masterchef vili gdje uživa u druženju s istomišljenicima, stječe nova znanja te smišlja kojim će sve delicijama iznenaditi žiri. Dobio titulu i 200.000 kuna ili ne, on je samim ulaskom među natjecatelje već ostvario svoj san.

Tanja Vučičević

Linker
03. svibanj 2024 07:14