JOHN TRAVOLTA

Sin je izdahnuo na njegovim rukama

Želimo iskazati naše najdublje poštovanje i veliku zahvalnost svima koji su nam poslali izraze ljubavi i sućuti – napisali su u nedjelju, dva dana nakon što je preminuo njihov sin Jett, ožalošćeni glumac John Travolta i njegova supruga Kelly Preston na njezinoj web stranici. Naime, Jett Travolta, 16-godišnji sin glumačkoga para, preminuo je u petak ujutro u bolnici na Bahamima, gdje je dovezen nakon što mu je pozlilo u obiteljskoj kući. Strane agencije javljaju da je tinejdžer dobio epileptični napadaj dok je bio sam u kupaonici, a pri padu je najvjerojatnije udario glavom o rub kade. Obitelj ga je pronašla na podu kupaonice u nesvijesti iz koje se više nije probudio.

– Jett je bio najdivniji sin kojeg dvoje roditelja uopće može zamisliti i uljepšavao je život svima koje je poznavao. Slomljeni smo što je naše vrijeme provedeno s njim bilo tako kratko. Cijenit ćemo godine koje smo proživjeli s njim do kraja života – stoji u zajedničkoj izjavi ožalošćenih roditelja.

– Dvadeset minuta sam ga oživljavao. Davao sam mu umjetno disanje, ali ništa nije pomoglo. Bolničari su me odvojili od njega – kazao je, pak, Travolta američkim novinarima o posljednjim minutama života svojega sina.

Odvjetnik obitelji Michael McDermott dodao je da je Jett najvjerojatnije preminuo u zagrljaju svojeg oca. Ujedno je opovrgnuo nagađanja da su roditelji ostavili sina samog u kući, naglasivši da je za njih Jett uvijek bio najvažniji te da takvi tračevi nanose još veću bol obitelji.

Naime, od svoje druge godine Travoltin je sin bolovao od Kawasaki sindroma, poremećaja koji može dovesti do srčanih bolesti. Zbog toga je bio pod povećanom pažnjom roditelja i u sobi je imao instaliran baby alarm koji je pratio svaki njegov pokret, a 24 sata na dan čuvale su ga čak dvije muške “dadilje”. Navodno je jedan od njih, Jeff Kathrein, i pronašao Jetta na podu kupaonice.

Zvijezda filma “Pakleni šund” prvi put neće sam pilotirati svojim zrakoplovom dok se obitelj u utorak bude vraćala kući na Floridu, gdje će njegov sin biti pokopan. Dotad će biti gotova obdukcija pa će se znati što je izazvalo napadaj tijekom kojeg je Jett Travolta preminuo.

Linker
20. travanj 2024 15:50