PETRA ECCLESTONE

Skupocjene kreacije šiva u Sisku

Sisačka Siscia proizvodit će odjeću modne marke Form dizajnerice Petre Ecclestone. Dogovor o tom poslu postigla je Petra Ecclestone, mlađa kći Slavice i Bernieja Ecclestonea, tijekom posjeta Sisku i renomiranoj sisačkoj tvornici odjeće. Mlada Petra u Sisak je stigla u pratnji majke Slavice i obiteljskog prijatelja Zlatka Mateše, a domaćin su joj bili vlasnik Siscije Milan Stojanović i direktorica sisačke tvrtke Mirjana Konc.

– Ovo je posao stoljeća za Sisciju, veći i važniji za našu tvornicu od nekadašnjeg velikog ugovora koji je Siscia imala s modnim divom Yvesom Saint Laurentom. Petra, iako jako mlada, već je veliko dizajnersko ime, ona će uskoro u svijetu mode biti veća od mnogih modnih brendova koji danas njime dominiraju. Već sada u Harrodsovim robnim kućama diljem svijeta njena modna linija prodaje se bolje od odjeće s potpisom Armanija, Diora i slično – rekao je Milan Stojanović. Petra je u kraćem razgovoru rekla da je Milan Stojanović uspostavio prvi kontakt s njom nakon što je u Monaku vidio promociju njezine modne marke.

– Moja kolekcija jako mu se svidjela pa je predložio suradnju. A kako sam čula za Sisciju kao tvrtku koja nešto znači u svijetu mode te sam se tijekom boravka ovdje osobno uvjerila da je riječ o vrhunskoj tvrtki, lako smo postigli dogovor – rekla je Petra Ecclestone.

– Moja modna linija namijenjena je muškarcima, poslovnim ljudima, koji mnogo putuju. Vrlo je skupa, ali i vrlo kvalitetna, izrađena od vrhunskih materijala i odlično izgleda. Kupci su muškarci koji mogu izdvojiti dvije tisuće funti za jednu jaknu – zorno je odgovorila Petra Ecclestone na pitanje za koga dizajnira odjeću, tko su njezini kupci. Otkrila je da razmišlja i o dizajniranju odjeće za žene pa će nešto napraviti i za svoju mamu Slavicu, za koju, kako nam je Slavica otkrila, još nije ništa dizajnirala. Zajedno s Petrom, u dogovoru u Sisciji sudjelovala je i njezina suradnica u proizvodnji odjeće, modna dizajnerica Natasha Francis, koja je dogovarala operativne poslove s dizajnerskim timom Siscije. U Sisciji će se, otkrila je još Petra Ecclestone, proizoditi odjeća modne marke Form za hrvatsko, ali i europsko tržište, uglavnom za istok i jugoistok Europe.

Kako doznajemo od Milana Stojanovića, u planu je da se najprije u Zagrebu otvori jedna trgovina za prodaju modne marke Form, a nakon toga u Beogradu i Moskvi. Osobito je zanimljiva Moskva, koju je Siscia već osvojila svojom kvalitetnom robnom markom i koja ima natprosječne potencijale. Petra Ecclestone (20) okušala se prije nekoliko godina i u poslovima modela te nosila prestižne revije u Milanu, ali je odustala od tog posla i odlučila se modom baviti kao dizajner.

Mate Piškor/ EPEHA

Linker
27. travanj 2024 20:02