ROBERT I ANICA KOVAČ

Slavlje uz tamburice

Robert Kovač (32), hrvatski nogometni reprezentativac i igrač torinskog Juventusa, i njegova supruga Anica (30), nekadašnja prva pratilja Miss svijeta, svoje drugo dijete, jednoipolmjesečnog sina Marka, krstili su 18. veljače u kapelici Blaženog Alojzija Stepinca u Münchenu. Iako već godinu i pol žive u Italiji, obiteljsku svečanost odlučili su prirediti u gradu u kojem žive njihovi roditelji i članovi obitelji. A stotine kilometara nisu bile nikakva prepreka za većinu od stotinjak uzvanika.

Na krstitke u München stigla je Robertova rodbina iz Livna, kao i zajednički prijatelji iz Gruda, te jaka sportska “delegacija”: Dinamov kapetan Zoran Mamić sa suprugom Vanjom i bivši “vatreni” Mario Stanić sa suprugom Draganom doletjeli su iz Zagreba, a iz Bruggea su stigli Boško i Iva Balaban, koji su poveli i četverogodišnju kćer Tashu. Robert i Anica Kovač željeli su da njihov sin prvi sakrament primi od svećenika Ivana Dotura, gvardijana franjevačkog samostana u Sumartinu na Braču, koji ih je potkraj 2001. vjenčao u Crkvi Svetog Križa u Zagrebu, a za kumove su odabrali Marka i Karolinu Šteko, bračni par iz Zagreba, svoje dugogodišnje prijatelje. Mali Marko, odjeven u bijelo satensko odijelce, ne samo da nije zaplakao nego je veći dio obreda prespavao, a nakon ceremonije krštenja prve su ga izljubile troipolgodišnja sestrica Leticija i sestrična Laura, kći Robertova brata Nike Kovača i njegove supruge Kristine.

Veselje je nastavljeno u restoranu In der Au u Starnbergu, gradiću dvadesetak kilometara udaljenom od Münchena. Gosti su posluženi tradicionalnim specijalitetima, poput pršuta, sira, crnog rižota te kolačima koje je ispekla Robertova i Aničina rodbina. A Anica je posebno naručila golemu voćnu tortu ukrašenu plavim marcipanom, koju su unijela četvorica konobara. Za dobar štimung bili su zaduženi tamburaši iz sastava Satir, koji su za tu prigodu došli iz Slavonije. Kako i priliči takvom trenutku, uslijedili su i darovi: omotnice s novcem, odjeća, igračke, a Iva i Boško Balaban Marku su donijeli na dar zlatnu narukvicu na kojoj je ugravirano njegovo ime.

– Svi smo bili vrlo uzbuđeni – kaže Anica Kovač. – Robert i ja željeli smo da taj dan svima ostane u najljepšoj uspomeni, a vjerujem da su se naši gosti zaista dobro zabavili. Pjevali smo i plesali do poslije ponoći, a kad su svi sutradan otišli svojim kućama, bilo nam je žao što je tako kratko trajalo. U utorak smo se i Robert i ja vratili u Torino, našem svakodnevnom životu. Roberta čeka oporavak nakon operacije gležnja, a mene briga oko djece. Iako sam se u trudnoći udebljala 25 kilograma, ne moram misliti na dijete: dosad sam ih već 12 “skinula”, a uz dvoje dječice ostatak će se sam istopiti…

Linker
27. travanj 2024 08:09