SAŠA LOZAR

Slavuj iz Laduča u carstvu pelena

Kad sam postao otac, preplavili su me osjećaji za koje nisam ni znao da postoje! Ništa mi nije teško učiniti za moju djevojčicu: pravim joj “papicu”, hranim je, mijenjam pelene… Ipak, u početku se nisam usudio presvlačiti ju jer je tako sitna, a ja krupan i nespretan kao medvjed. No, na kraju sam shvatio da mi to veoma dobro ide i sad sam joj potpuno posvećen – kaže 28-godišnji pjevač Saša Lozar, držeći u naručju kćerkicu Evu, koja je na svijet došla 19. ožujka ove godine. Iako mnogi kažu da mu fizički nalikuje – najviše zbog plave kosice i očiju

– Čini se da Eva, barem zasad, nije “raspjevana” poput svog tate. Kći Slavuja iz Laduča, kako su Sašu nazvali prije pet godina, nakon nastupa u glazbenom reality showu Nove TV, noću mirno spava. A Saši i njegovoj tri godine starijoj supruzi Marini, koja radi kao prodajni predstavnik za kozmetiku Max Factor, a sad je na rodiljnom dopustu, to olakšava slatke muke.

– Svako dijete zahtijeva poseban pristup, a na internetu se mogu naći mnogi korisni savjeti za mlade roditelje. Tako smo, među ostalim, “surfajući” pronašli i bolnicu u kojoj je Marina rodila. Iako živimo u Zagrebu, odlučili smo se za rodilište u Rijeci, koje je dio UNICEF-ova programa Rodilišta – prijatelji djece. Vrhunski je opremljeno, ima ljubazno osoblje, a dijete uvijek može biti uz majku – priča Saša, koji je bio uz suprugu na porođaju jer je vjerovao da će joj tako biti lakše.

– Nisam želio biti poput većine muškaraca koji se hvale kako su postali očevi, časte prijatelje i ne razmišljaju kako je teško njihovim ženama – tvrdi Saša, koji je bio presretan što je dobio kćer, a za curicu su “navijali” i njegovi roditelji Jadranka i Vlado jer su nakon dva sina – Saše i njegovog šest godina mlađeg brata Ivana – priželjkivali žensko dijete u obitelji. Ime je odabrala Sašina supruga, a on ga je prihvatio jer je kratko i ne baš tako često. Polovicom lipnja Evu planiraju i krstiti, a voljeli bi da to bude u Crkvi sv. Katarine u mjestu Zagorska Sela, gdje su se 27. kolovoza 2005. vjenčali. Nakon toga su počeli zajedno živjeti u stanu u zagrebačkom naselju Trnovčica (Marina je dotad živjela u Šestinama, a Saša u mjestu Laduč u okolici Zagreba), koje im se veoma sviđa.

– Ne treba nam mnogo do središta grada, a kvart je dovoljno miran i čist da s Evom svakodnevno idemo u šetnju. Drago mi je što je rođena u proljeće jer je to godišnje doba idealno za odlazak u prirodu, a i ona i mi volimo biti na svježem zraku – govori Saša, koji suprugu i kćerkicu nastoji voditi sa sobom i na nastupe. Tako će ga Marina i Eva 16. svibnja pratiti na CMC Festival Pula 2008, prvi revijalni festival hrvatske diskografije, gdje će se Saša predstaviti s plesnom pjesmom “Sve moje tajne”. Tom skladbom, objašnjava, počinje “skupljati” pjesme za novi album na kojem će surađivati s Erolom Zejnilovićem i Lukom Tralićem Shotom iz grupe Elemental, koji su bili autori većine pjesama i na prošlom Sašinom albumu “Jedan dan”, objavljenom lanjsko ljeto. Ondje će nastupiti i Damir Kedžo, s kojim su Saša Lozar i Tin Samardžić činili popularni trojac Saša,Tin i Kedžo. Dečkima je, kaže Saša, u početku bilo neobično vidjeti ga u ulozi oca, no s vremenom su se naviknuli, kao i njegovi ostali kolege. Tako su mu, primjerice, Nina Badrić i Vanna poslale SMS-ove s čestitkama kad su čule da je postao otac, što ga je ugodno iznenadilo.

Damir Leljak

Linker
27. travanj 2024 19:50