IVANA KOVAČ

Šminkanje od sedmog razreda osnovne

Pjevačica grupe Magazin i kći legendarnog pjevača Miše Kovača još je kao klinka sate provodila pred ogledalom, šminkajući sebe i prijateljice. Olovke i sjenila za oči, rumenila i ruževe kriomice je uzimala iz kozmetičke torbice svoje mame, bivše misice Anite Baturine. Ivani Kovač (30) make-up je i danas prioritet, a šminkom najviše voli istaknuti svoje velike tamne oči.

Kako se šminkate privatno, a kako za scenu? – Za scenski make-up najvažniji mi je fiksator, preparat koji ‘učvršćuje’ šminku i sprječava da se pod znojem i toplinom reflektora otopi. Za dnevno šminkanje nanosim tekući puder, maskaru, rumenilo i sjajilo u svjetlijim tonovima, dok na večer koristim nešto intenzivnije boje.

Kad ste se prvi put našminkali? – “Službeno” – u sedmom osnovne. Tad sam od mame posudila maskaru i namazala trepavice te tako “uređena” otišla u školu.

Volite li se šminkati sami ili se prepuštate stručnjacima? – Najčešće se šminkam sama, ali za nastupe na festivalima ili za televizijska snimanja prepustim se vizažistima. Mislim da imam talenta za taj posao, no razlika između mene i profesionalaca je u tome što moje šminkanje traje satima, a vizažistica sve to obavi za dvadesetak minuta.

Kakve boje na svojem licu volite? – Sve tople, zemljane tonove – od boje pijeska, terakote, brončano… Te boje najbolje pristaju uz moj taman ten.

Što šminkom radije ističete: oči ili usnice? – Uvijek oči, a na usnice obično nanesem malo sjajila.

Koje vam je omiljeno sjenilo i maskara? – Uvijek koristim L’Orealovu maskaru Volume Shocking te sjenila iste kozmetičke kuće.

Koristite li češće ruževe ili sjajila? – Sjajila, jer usnice izgledaju svježe. Trenutačno koristim Estee Lauder High Gloss Ultra Brillance zbog prekrasnog sjaja i nježne crvenkaste boje.

Kojim proizvodima njegujete lice? – Za lice koristim Lancomeovu kremu Primordiale Optimum, a za područje oko očiju Shiseidov The Skincare Eye Revitalizer.

A kojim tijelo? – Za piling lica i tijela najviše mi odgovara Uriage Eau Thermale Gommage Integral Peaux Sensibiles, a poslije tuširanja obvezno se namažem dječjim uljem Johnson&Johnson.

Kad idete na plažu, štitite li se od sunca? – Tamne sam puti i nikad ne izgorim, pa dosad nisam ni koristila posebne preparate za zaštitu.

Što preporučujete za njegu kože poslije sunčanja? – Garnierov losion za tijelo Firming Action.

Čime počinje vaš dnevni ritual uljepšavanja? – Čišćenjem lica, za što koristim Nivein gel Visage Oxygen Power Reviving, a potom stavljam dnevnu kremu i šminkam se.

Čemu pridajete više pažnje: njezi lica, tijela ili kose? – Najviše njezi lica.

Što je uvijek u vašoj toaletnoj torbici? – Collistarov korektor, sjajilo i vlažne maramice.

A čega je najviše na toaletnom stoliću? – Parfema. Obožavam mirise.

Kojim mirisima ne možete odoljeti? – Icebergov Twice, Hugo Boss Deep Red i Cerutti 1881.

Koje je vaše zlatno pravilo njege? – Nikad ne odlazim na spavanje a da prije toga temeljito ne očistim lice.

Marijana Marinović

Linker
30. travanj 2024 14:24