OMILJENI HRKATORIJ

Sobe za hrkanje novi su hit u Hollywoodu

I dok ekscentrici bacaju novce za konstrukciju nuklearnih skloništa i soba za paniku u svojim holivudskim rezidencijama, oni malo praktičniji investiraju u tzv. hrkatorije (eng. snoratoria), sobe za hrkanje koje su ih spasile od spavanja na kauču ili lakta u rebra.

Vrlo brzo nakon što se Tom Cruise (49) oženio Katie Holmes (32) procurile su priče o tome da ponekad spavaju u odvojenim sobama zbog njegovih problema s hrkanjem. Holivudski glumac odlučio je pretvoriti sobu za goste u svoje utočište, koje se nalazi blizu spavaće sobe koju dijeli s Katie i njihovom 5-godišnjom kćeri Suri, u sklopu njihovog 20 milijuna funti vrijednog doma na Beverly Hillsu.

– Tko god koristi sobu za hrkanje ne može se čuti iza zatvorenih vrata. To je vrlo mala soba, udobna i zamračena, možda prijašnja dječja soba – izjavili su posjetitelji Cruiseovog doma za Daily Mail.

Obično takve sobe imaju podložene zidove i bračni krevet kako bi se hrkačima pridružile njihove ljepše polovice, ukoliko osjete potrebu.

Pierre Stooss, holivudski agent za luksuzne nekretnine, ističe da hrkatorijima raste popularnost.

– Ponekad odvojeno spavanje počne samo kao privremena mjera, ali kada su se glasine proširile, svi s dovoljno mjesta u kući poželjeli su jednu takvu sobu. Poanta je u tome da ona bude što tiša, izvana i iznutra. Neke sobe imaju i akvarije za ribe kako bi se suzbila buka i utišalo hrkanje.

Također ističe da je ovaj trend najpopularniji među akcijskim junacima koji stare i ulaze u četrdesete, baš kao Cruise.

Za ovaj potez odlučila se i zvijezda američkog pravosudnog showa Judge Judy, Judith Sheindlin (68), koja je nedavno priznala da u svom domu u Conneticutu ima hrkatorij.

– Imamo dodatnu sobu koju zovemo soba za hrkanje. Ne služi samo mom suprugu. Rekli su mi da hrčem, iako sama sebe ne mogu čuti – kazala je Judith Sheindlin.

I druge poznate ličnosti imale su problema s hrkanjem, uključujući Sir Winstona Churchilla, Liz Taylor i Davida Arquettea, čija je bivša žena Courteney Cox rekla da ‘trese zidove’ svojim drijemežom.

Linker
28. travanj 2024 02:45