2012

Srebrna krila opet lete nakon 25 godina

Jedna od pop-rock grupa koje su dominirale glazbenom scene bivše Jugoslavije bila su svakako Srebrna krila, bend koji je 1978. osnovao Vlado Kalember (59). Kao glavni vokal i basist vodio je grupu do 1986., kada se oprostio od nastupa s kolegama Slavkom Pintarićem Pištom, Dadom Jelavićem i klavijaturistom Mustafom Ismailovskim-Mucom.

Iako je grupa nastavila raditi i izdavati albume, bend je funkcionirao do 2000., kada je smrt Ismailovskog prekinula svu aktivnost. Kalember, koji se bio posvetio solo karijeri, okupio je ponovno Pintarića i Jelavića i u srijedu predstavio novi album originalne postave Srebrnih krila nazvan “2012”.

Srebrna krila kreću i na turneju, pa će tako 30.11. održati prvi nastup u ljubljanskoj Hali Tivoli, a već dan poslije u mariborskom Taboru. To je uvertira za koncerte po Hrvatskoj, a kasnije i u cijeloj regiji. Što očekuje od povratničke turneje, Kalember je ispričao u razgovoru za Tjedno.com .

– Više nema petsto pisama dnevno i šaranja po zidovima – “Vlado volim te”. Nema ni onih tiraža u diskografiji, onda je vrijeme diskografije bilo u procvatu, a danas je u sutonu – komentira Kalember i osvrće se na nekadašnji status seks simbola.

– Biti ljubimac žena znači biti njihova fikcija. Žene te vole, a da te zapravo i ne poznaju.

Linker
30. travanj 2024 09:25