NATALI DIZDAR

Štikle su moja modna strast

Baš kao što poručuje nazivom nedavno objavljenog albuma, “Pronađi put”, pjevačica Natali Dizdar svoj je put pronašla – ne samo u glazbi nego i u modi. To je osobito došlo do izražaja u showu Zvijezde pjevaju, u kojem je s partnerom, glumcem Draženom Čučekom, prošle subote i pobijedila.

Show je, inače, bio idealan “poligon” za modne transformacije 24-godišnje pjevačice podrijetlom iz Sukošana pokraj Zadra: subotnje imidže prilagođavala je vrsti glazbe koju je izvodila s partnerom, pa je tako bila i disko-kraljica, i rokerica, i djevojka iz susjedstva. A iako se u privatnom životu odijeva ležerno, najčešće u traperice, pamučnu majicu i tenisice, što joj je najudobnije za jurnjavu gradom i odlazak na Edukacijsko-rehabilitacijski fakultetu u Zagrebu, na sceni voli istaknuti svoju ženstvenost, pa tako najčešće nastupa u haljinama ili minisuknjama te visokim potpeticama.

Kako ćete se odmoriti nakon showa Zvijezde pjevaju? – Otići ću na naš najsunčaniji otok, Hvar, u hotel Adriana, a tretmani u njihovom Sensori spa centru zasigurno će mi pomoći da napunim baterije. Plivat ću u otvorenom bazenu na krovu hotela, s kojeg se pogled pruža na centar Hvara, a opustit ću se i na masažama i ostalim tretmanima uljepšavanja.

Tko vam je osmišljavao scenski nastup za show? – Dražen i ja zajedno. Bilo je i dosta spontanih trenutaka, a najvažnije nam je bilo da smo opušteni na pozornici, što nam nije bio problem zato što smo se od početka izvrsno razumjeli.

Tko se brinuo o vašem stylingu? – Konačnu odluku o izboru odjeće donosila je moja producentica Gordana Bosak, a televizijsku odjeću, koju bi mi preporučila kostimografkinja Nataša Svekler, kombinirala sam s modnim detaljima iz vlastitog ormara.

Kojeg se modnog savjeta uvijek pridržavate? – Volim minimalizam, pa bih, možda, izdvojila onu “manje je više”. Iako od mene mnogi očekuju ekstravaganciju, nisam baš taj tip. Kako ću se odjenuti, ovisi o trenutku, ugođaju, prigodi ili pjesmi.

Koji vam je omiljeni odjevni stil? – Mladenački, ležeran i sportski, jer se tako osjećam najopuštenije.

Sviđa li vam se retrolook, po uzoru na film “Slatki život”? – Ne baš toliko da bih se od glave do pete tako odjenula, ali mi se sviđaju neki detalji: čizmice, šeširići… Kako današnja moda dopušta spoj raznih stilova, vrlo je zabavno kombinirati odjeću.

Koje vam se modno razdoblje najviše sviđa? – Veoma volim sedamdesete, hipi revoluciju i glam rock. Moda se, srećom, stalno vraća i iz svakog razdoblja možemo nešto preuzeti.

Da se maskirate, koji biste kostim odabrali? – Sedme od Devet iz “Zvjezdanih staza”. Ovisna sam o tom serijalu.

Jeste li kad posuđivali odjeću iz maminog ormara? – Da, često sam nosila mamine stvari: košulje, haljinice i pletene pulovere.

U čemu se najudobnije osjećate na sceni? – U uskim hlačama i visokim potpeticama, iako često nosim i minice.

A u čemu privatno? – U sportskoj odjeći Puma: tajicama, majicama, šuškavcima u raznim bojama i tenisicama.

Kakve cipele najviše volite? – Na pozornici sam uvijek u štiklama, a kupujem ih kad naletim na neke zgodne i ne opterećujem se brendovima. No, nije mi žao dati i više novca za dobru cipelu, jer mi je bitna kvaliteta. U svakodnevnim prigodama najudobnije se osjećam u tenisicama, a na plažu odlazim u japankama ili bosa.

Čega najviše ima u vašem ormaru? – Sportske odjeće i pulovera te modnih detalja poput šalova i vunenih kapa.

Što radite sa starom garderobom? – Pošaljem je mami Snježani u Sukošan, ona uzme što joj se sviđa, a ostalo daruje kome treba. Većinom se radi o novoj odjeći koju, iz nekog nepoznatog razloga, nikad nisam nosila.

Koje kreatore volite? – Kenza, Dolce&Gabbanu, Patriziju Pepe i cipele Sergio Rossi.

Nosite li odjeću hrvatskih dizajnera? – Imam nekoliko kreacija Ivice Klarića, a vidjela sam odličnih stvari i kod drugih domaćih dizajnera.

Što prvo primijetite na muškarcu? – Osmijeh i geste.

U čemu vam je muškarac seksi? – U trapericama s bijelom majicom ili pamučnoj trenirci s tenisicama. I da miriše na Chanelov Allure Sport.

Koji su vam omiljeni modni detalji? – U zadnje vrijeme često nosim marame, šalove i kape. Najdraža mi je jedna šarena marama, koju sam kupila lani na Siciliji, i kombiniram je sa svim i svačim.

Koliko vam treba da se spremite za izlazak? – Ovisi o prilici, a često se dugo premišljam što odjenuti pa zato uvijek i zadnja dođem. U prosjeku mi treba oko sat vremena.

Čime njegujete kožu? – Najviše mi odgovara Chanel Beaute Initiale – linija za njegu mlade kože.

Kako “krotite” svoju prirodno kovrčavu kosu? – Često je izvlačim četkom i peglam, točnije, to rade frizeri u zagrebačkom salonu Glamour. Zbog brojnih obveza, na kojima moram dobro izgledati, u posljednje vrijeme frizeru odlazim gotovo svaki dan.

Koja pjevačica vam imponira odjevnim stilom? – Madonna i Gwen Stefani. Obje su vjerne sebi, inovativne i drugačije.

Jeste li obnovili ljetnu garderobu? – Nisam još stigla, ali planiram svakako otići u shopping. Kupit ću jednodijelni kupaći kostim i najvjerojatnije još neke sitnice za plažu.

Što vam je obvezan modni dodatak za tople dane? – Bez sunčanih naočala ne idem nikamo, a volim nositi lepršave haljinice i japanke.

Marijana Marinović

Linker
05. svibanj 2024 01:29