FLICKR
PSIHOLOGIJA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Što vaš radni stol govori o vama?

Uredan i čist ili kaotičan i neuredan – vaš uredski stol mnogo govori o vama, a stručnjaci tvrde kako temeljem toga mogu donijeti brojne zaključke o vašoj osobnosti.

Uredan stol

Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji imaju uredan stol zdraviji i velikodušniji, a kao razlog zbog kojeg je to tako psiholozi navode činjenicu da čist i uredan radni prostor ima pozitivan učinak na ljude i potiče ih da učine ono što se od njih očekuje.

Foto: Flickr/Travis Isaacs

Neuredan stol

Neuredna radna okolina ne znači nužno kaos u organizaciji posla, nego može predstavljati poticajnu okolinu zbog koje je pojedinac sklon misliti izvan okvira i u neredu pronaći brojna kreativna rješenja.

Foto: Flickr/Maggie

Prostor ukrašen inspirativnim mislima i citatima

Poster s pozitivnim mislima ili knjiga s citatima na radnom stolu otkrivaju neurotičnu osobu koja se trudi pozitivnim mislima održati tjeskobu pod kontrolom. To ne mora nužno biti loše jer su mnogi takve osobe izrazito uspješne i ne boje se s drugima dijeliti svoje životne vrijednosti.

Foto: Flickr/David Wall

Neobičan predmet u uredu

Neobična slika, skulptura ili ukras na radnom mjestu mnogo govori o orginalnosti zaposlenika. Brojne medijske kuće i oglašivačke agencije svojim zaposlenicima daju poseban budžet kako bi uredili svoj radni stol te pokazali koliko su kreativni i otvoreni za originalna rješenja.

Foto: Flickr/Shopify

Linker
26. travanj 2024 10:38