EKSKLUZIVNO ZA GLORIJU

Suzana Štimac: Živim sretnije nakon razvoda

Igor Štimac i njegova supruga Suzana bili su uistinu lijep par. On je bio uspješan nogometaš, cijenjen u nogometnim krugovima zbog svoje srčanosti, odlučnosti i principijelnosti, a ona ga je toliko voljela da bi ga slijedila nakraj svijeta. Njihova ljubavna priča počela je prije dvadesetak godina i Suzana Štimac dugo je vjerovala da živi u bajci. Kamo god da su otišli zbog nogometa, živjeli su u lijepim stanovima i kućama, imali su dovoljno novca da si priušte lagodan život, a njihovo troje djece bilo je kruna te velike mladenačke ljubavi.

No, sva ta sreća utopila se u jednoj noći prije desetak godina, kad je Suzana Štimac prvi put otkrila da nije jedina žena u životu svog supruga. Istina, oprostila mu je, ali u tom je trenutku njihov brak počeo umirati. Igor Štimac toliko je bio siguran u Suzaninu ljubav da je vjerovao kako će se prije srušiti zagrebačka katedrala nego li da ga njegova Suzi ostavi, ali to se ipak dogodilo. A u svibnju su se i službeno razveli. Vrlo mirno i civilizirano svatko je krenuo na svoju stranu.

Igor Štimac, koji je 7. rujna proslavio 43. rođendan, već neko vrijeme ljubi mlađahnu Splićanku Lanu Bucat, a 39-godišnja Suzana sreću je pronašla s četiri godine mlađim Damirom Milačićem, bivšim košarkaškim reprezentativcem, i uz njega je preboljela sva ružna sjećanja i bolne trenutke. No, vječna spona između bivših supružnika bit će njihova djeca, 19-godišnji Luka, 15-godišnja Mia i 12-godišnja Dea, o kojima se zajednički brinu.

Godinama niste ništa željeli reći na tu temu. Što vas je nagnalo da ste sada, kad je vaš brak s Igorom Štimcem i formalno gotov, odlučili otvoriti dušu? – Želim staviti “točku na i” na to razdoblje svog života o kojem su mnogi imali, i još uvijek imaju nešto za reći. Dok sam bila u braku s Igorom, naslušala sam se komentara kako sam slijepa i gluha pored zdravih očiju i ušiju, kako ništa ne razumijem kad sam i dalje s njim, neki su me i žalili, a što mi najviše smeta, neki me i dalje žale. Mnogi oko mene nisu mogli shvatiti zašto se ne razvodim i zašto živim u takvom braku, osuđivali me iako nisu znali pravu istinu, niti su znali koliko je teško raskinuti brak u kojem su djeca. Pogotovo djeca koja su u pubertetu i koja mogu biti povrijeđena.

Kako je izgledao vaš susret na sudu? – Priznajem da sam se pribojavala posljednjeg ročišta na sudu. Mislila sam da će mi to biti najtužniji dan u životu jer sam znala da nema povratka nakon što oboje potpišemo dokumente. Na kraju smo se čak uspjeli i nasmijati njegovim šalama. Iako smo imali burnu vezu i buran brak, razveli smo se veoma mirno i civilizirano. No, unatoč svemu, drugo nisam ni očekivala. Mislim da smo oboje jedva čekali da završimo s tim poglavljem života i okrenemo novu stranicu. Pogotovo ja, jer sam bila preumorna od borbe za naš brak za koji sam, sigurna sam, napravila sve kako bi opstao. Jedino što nisam nikada potražila pomoć bračnog savjetnika jer sam dobro znala da Igor na to neće pristati. On nije priznavao da imamo problem. Tri godine sam se borila sama sa sobom i u trenutku kad sam definitivno odlučila podnijeti zahtjev za razvod, još je u meni bilo emocija za njega, ali bila sam i svjesna da nas dvoje nemamo budućnosti.

Što je bila kap koja je prelila čašu? – Dva mjeseca nakon što se Igor u siječnju 2009. zauvijek odselio iz zajedničkog stana na Bačvicama, mlađa kći Dea, gledajući me jedno jutro kako zamišljena i odsutna sjedim za stolom, doslovce je zavapila: “Mama, molim te, rastavi se od tate! Ne mogu te više gledati tako tužnu!”. U prvi sam tren bila šokirana njezinom reakcijom, jer Dea još nije imala jedanaest godina, ali istodobno sam shvatila koliko, u stvari, cijela situacija utječe na moju djecu i da tome mora doći kraj.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju sa Suzanom Štimac, u kojem između ostalog govori zašto je prelazila preko suprugovih nevjera, pronađite u novom broju Glorije (br. 820) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
02. svibanj 2024 23:20