DIRLJIVA CEREMONIJA

Svi detalji vjenčanja Jelene Veljače

Oko ponoći između 26. i 27. prosinca, kolumnistica Jutarnjeg lista Jelena Veljača umjesto da dohvati nož i sa svojim suprugom Jankom Popovićem Volarićem, zvijezdom sapunice “Najbolje godine”, prereže svadbenu tortu, zgrabila je svoj blackberry i promijenila status na facebooku iz neudane u udanu osobu te si dodala oba muževa prezimena, i tako je svim prijateljima sa kojima se druži preko te socijalne internetske mreže obznanila da je udana žena.

A oni najbliži, njih pedesetak među kojima Vjekoslava i Tonči Huljić, Iva Visković sa dečkom Filipom Križanom, Nataša Janjić sa dečkom Joškom Lokasom, Amar Bukvić, Tamara Garbajs, Duško Valentić, Jelenina kuma Petra Dugandžić te Jankov kum, njegov bratić, prevoditelj i putopisac Dinko Telećan, svjedočili su pomno skrivanoj ceremoniji civilnog vjenčanja koje je u vrtu restoranu obavila matičarka.

Cijeli restoran i vrt u kojem je održano vjenčanje bilo je skriven od pogleda bijelim šatorskim krilima, a uzvanike, naročito mladence, zaštitari su skrivali kišobranima. Mladenka je za svoj najljepši dan u životu odabrala romantičnu čipkastu vjenčanicu američke dizajnerice Monique Lhuiller, izrađenu od fine francuske čipke s dugačkim velom, koju je još prije dva mjeseca kupila u Londonu, dok je Janko Popović Volarić nosio tamno, klasično odijelo zagrebačkog dizajnera Ivice Klarića, a zbog vjenčanja je skratio kosu i obrijao brkove koje je morao nositi zbog uloge u serijalu “Najbolje godine”.

Jelena Veljača udala se u restoranu

Uz romantičnu vjenčanicu, Jelena je odjenula cipele Lauboutin, koje joj je Janko kupio za prošli rođendan. Jednostavan vjenčani buket od njezina najdraža cvijeća – božura, Jeleni je darovao likovni umjetnik Saša Šekoranja. Za Jeleninu frizuru zaslužan je frizerski salon Glamour, koji je i na blagdan Sv. Stjepana radio samo za nju.

Vrt je bio uređen poput romantične planinske kapelice, pa su uzvanici sjedili na starim škrinjama prekrivenim janjećim kožama, a romantičnoj atmosferi pridonijela je svjetlost mnoštva bijelih svijeća, starih fenjera i cvjetnih aranžmana. A nakon dirljive ceremonije kojoj je prisustvovao i jedanaestogodišnji Jankov sin David, koji je bio vrlo uzbuđen zbog tatinog vjenčanja, mladenci su bili zasuti bijelim laticama ruža, dok se u pozadini čula njihova najdraža pjesma Beatlesa “All You Need Is Love”.

Za večeru je bilo posluženo nekoliko sljedova, a gosti su u živali u tatarskom bifteku, raviolima punjenim kestenima, pačjom pečenkom i raznim slasticama. Svadbena torta bila je potpuno bijela, nadjevena suhim šljivama umočenim u porto i posuta laticama. U jednom trenutku puštena je i projekcija Jeleninih i Jankovih fotografija iz djetinjstva; s obitelji, prijateljima te njihovih uspomenama od trenutka kada su se upoznali do danas.Svoj prvi bračni ples, mladenci su izveli uz skladbu “Romeo and Juliet” Dire Straitsa, ali u verziji Jankova omiljenog benda Killers.

Janko: Oženit ću se svojom Jelenom

A ubrzo je počeo i pravi, rasplesani tulum uz živu muziku, a vjenčani buketić ulovila je Jelenina kolegica Iva Visković koja će, ako je starom vjerovanju, sljedeća pred oltar sa svojim dragim, glumcem Filipom Križanom. Djevojke su se na svadbi pokazale i kao najrasplesanije u čemu su predvodile šminkerica Tina Cavazza, Iva Visković, Nataša Janjić i Tamara Garbajs koje su netom udanoj prijateljici otpjevale pjesmu “Girls just wanna have fun”.

Prvu bračnu noć mladenci su odlučili provesti u njima najromantičnijem zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade. Nakon što Janko završi snimanje filma, novopečeni bračni par planira otići na dugi medeni mjesec.

Ines Stipetić

Linker
30. travanj 2024 16:57