BOLNE PJESME

Sylvester Stallone s braćom Kličko vraća Rockya

Nakon šest filmskih borbi, Rocky Balboa je spreman i za novi ring – kazališni. Naime, američki glumac talijanskih korijena Sylvester Stallone objavio je da u Njemačkoj radi mjuzikl po priči o najpoznatijem filmskom boksaču, koji ga je i proslavio 1976. godine kada je snimljen film “Rocky”.

Ostaje vidjeti kako Stallone misli ponoviti legendarne scene svoga uspona stepenicama filadelfijskog Muzeja umjetnosti ili, pak, one treniranja na svinjskim polovicama u hladnjači. O golemom i ne uvijek pozitivnom utjecaju te, uz Ramba najpoznatije, uloge “talijanskog pastuha” svjedoči danas i spomenik Rockyju na vrhu spomenutih stepenica, koje se također uobičajilo zvati njegovim imenom. Sve bi to bilo u redu da se time ne prešućuje kako je jedan drugi boksač koji je dugo živio u Philadelphiji, stvarna legenda, pokojni Joe Frazier time zaboravljen kao stvarni autor metoda treninga koje su nadahnule Stallonea. Nedavno preminuli prvak stoga se svojedobno s pravom čudio što se spomenik postavlja nestvarnom junaku, dok je Stallone uvijek tvrdio da ga je za scenarij filma nadahnula borba Muhammada Alija s Chuckom Wepnerom iz 1975. te život i djelo Rockyja Marciana.

Kako bilo, Stallone će se u produkciji svoga mjuzikla ipak poslužiti i savjetima stvarnih boksačkih prvaka, braće Vladimira i Vitalija Klička koji već godinama dominiraju svjetskom scenom plemenite vještine. Braća Kličko bit će koproducenti mjuzikla te treneri glumaca koji će tek biti odabrani.

– Rocky je zapravo razlog što smo kao djeca počeli boksati. Raduje nas što možemo sudjelovati u ovom projektu – rekla su braća.

Najveće iznenađenje vjerojatno je odabir jezika – mjuzikl će, naime, biti pjevan na njemačkom. Možda je i zbog toga malo vjerojatno da će Stallone i sam, premda ima pjevačkog iskustva, nastupiti. Holivudski veteran, međutim, ima namjeru usmjeriti adaptaciju svojeg djela onako kako ga je izvorno i zamislio.

– Uvijek sam razmišljao o mjuziklu Rocky jer je naposljetku riječ o ljubavnoj priči. Rocky nikada ne bi postao prvak bez svoje djevojke Adrian – kaže Sly. Zanimljivo će biti vidjeti kako će na pozornici izgledati poznato izvikivanje Adrianinog imena iz usta potpuno obnevidjelog, pretučenog prvaka.

– Mislim da bi Rocky bio ponosan na ovaj mjuzikl. Ja sigurno jesam – govori glumac koji karijeru u dobroj mjeri ima zahvaliti upravo nadahnuću koje ga je snašlo u travnju 1975. godine, kada je u tri dana napisao scenarij filma koji je 1977. osvojio Oscara za najbolji film, režiju (John G. Avildsen) i montažu (Richard Halsey i Scott Conrad).

Mjuzikl u produkciji kompanije Stage Entertainment, koji će premijeru imati u studenom 2012. u Hamburgu, režirat će Tonyjem nagrađeni brodvejski režiser Alex Timbers.

Linker
29. travanj 2024 02:45