IZ ORMARA

Tajne lezbijske zabave holivudskih glumica

U intervjuu koji je dala novinaru Andyju Cohenu komičarka, voditeljica i glumica Rosie O’Donnell (49) prisjetila se vremena u kojem su ona i njena kolegica Ellen DeGeneres (53) još uvijek bile “u ormaru” te su svoje ljubavne i spolne interese iskazivati mogle samo na tajnim zabavama holivudskih lezbijki.

– Znale smo nabasati jedna na drugu na tim velikim i tajnim lezbijskim tulumima. Kad smo bile mlade bilo ih je mnogo jer tada još nitko nije izlazio iz ormara. Melissa Etheridge bi, primjerice, organizirala druženje, a došle bi i kanadska pjevačica Kathryn Dawn Lang i Sara Gilbert, koja je tada imala samo 19 godina, te Ellen, ja i druge djevojke – otkriva O’Donnell.

– Nije tamo bilo golih žena i seksualnih pomagala, ali bile smo zatvoreno i blisko društvo u mlađim godinama – dodaje Rosie.

Nisu, međutim, sve djevojke istospolnih sklonosti pohodile ova druženja, pa Kristy McNichol, koja je nedavno objavila svoju homoseksualnost, Rosie nije sretala.

Ellen i Rosie jednom su prilikom izvele i malu jezičnu igru, na taj način umalo obznanivši svoje sklonosti. Ugostivši Ellen u jednoj emisiji Rosie ju je upitala o sudbini njenoga šoa, pa su djevojke u nastavku umjesto riječi “lesbian” koristile etnonim “Lebanese”, pripisujući ga same sebi.

– Nisam željela da Ellen ostane sama jer smo u to vrijeme bile bliske. Nazvala me i rekla da će se javno izjasniti o svojoj spolnosti. Rekla sam joj “hajde da napravimo tu malu igru” i vjerujem da su je homoseksualne osobe shvatile, ali heteroseksualne nisu.

Danas se Rosie i Ellen ne viđaju često, ali Rosie ističe kako se Ellen divi zbog svega što je učinila za prava homoseksualnih osoba. Rosie O’Donnell zaručena je, nakon razvrgnutog braka s Kelli Carpenter, za Michelle Rounds (40), a Ellen je od 2008. oženjena za glumicu Portiu de Rossi (38).

Linker
18. travanj 2024 04:30