MOJ MUŠKARAC

Tamara Garbajs: Marko me osvojio odnosom prema djeci

Uloga Vjere Dijak u sapunici “Larin izbor” Nove TV svojevrstan je povratak 35-godišnje zagrebačke glumice Tamare Garbajs na male ekrane. Pred kamerama nije bila četiri godine, otkako je rodila sina Tomu, a dvije godine je “apstinirala” od teatra, gdje je posljednji put nastupila u dječjim predstavama kazališta Žar ptica. U međuvremenu se razvela od Tominog tate, ekonomista Hrvoja Šintića, te prohodala s 38-godišnjim zagrebačkim redateljem Markom Vrdoljakom , koji iz prijašnje dvije veze ima troje djece i koji joj je, uz sina, najviše nedostajao dok je snimala “Larin izbor”.

Ipak, glumica, poznata po ulozi u sapunicama “Ljubav u zaleđu”, “Obični ljudi” i “Zakon ljubavi” te filmovima “Četverored” i “Čitulja za Eskobara”, jedva je dočekala snimanje serijala. Uz pomoć bivšeg supruga i baka-servisa dobro je organizirala život i bez problema podnijela poprilično naporan radni ritam tijekom deset mjeseci rada na serijalu.

S kim ste se na setu najviše zbližili? – S ekipom iz krčme. Stefana Kapičića poznajem otprije, jer smo prije šest godina zajedno glumili u sapunici “Obični ljudi”, a s Mladenom Vulićem sam potkraj devedesetih nastupala u predstavi “Preobraženja” i u razrušenom Vukovaru snimala igrano-dokumentarni film o autoru te zbirke poezije, Antunu Branku Šimiću. Djevojke sam prvi put upoznala na snimanju: Ornela Vištica je predivna, luckasta osoba koja ima veliko srce i dječju iskrenost kakva se danas rijetko susreće, a Doris Pinčić je staložena, usredotočena i topla cura s mnogo razumijevanja za svakoga. S Helenom Buljan nisam imala zajedničkih scena, ali mi je bilo drago vidjeti je na setu jer me pripremala za prijamni ispit na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, zbog čega je smatram svojom mamom u profesionalnom smislu.

Tko se brinuo o vašem sinu dok ste bili na snimanju? – Njegov tata Hrvoje Šintić, Hrvojevi roditelji Ana i Krešo – baka i djed kakvi se mogu samo poželjeti – te druga “superbaka”, moja mama Ljerka. U kombinaciji s vrtićem, to je odlično funkcioniralo, a ni ja nisam kući nikad dolazila kasno. Imala sam i tu sreću da nisam morala putovati na lokacije izvan Zagreba, poput nekih kolega, tako da sam uglavnom bila u studiju Zagrebačkog velesajma.

Je li vam teško biti samohrana majka? – Ne smatram se samohranom majkom jer Toma ima tatu koji mu je u potpunosti posvećen. O svemu zajedno raspravljamo, zajedno prolazimo kroz sve faze njegova života i oboje smo upućeni u svaki detalj Tomina dana.

Znači li to da vjerujete u prijateljstvo nakon ljubavi? – Apsolutno. Bivši suprug i ja imamo lijep odnos. Uvijek se mogu osloniti na Hrvoja, pogotovo što se tiče Tome, i to mi daje osjećaj sigurnosti.

Kad i gdje ste se upoznali Marka Vrdoljaka? – Upoznali smo se kao suradnici na zajedničkim projektima. Dok sam još bila na akademiji, glumila sam u nekim reklamama i videospotovima koje je on režirao. Jedan od njih je i onaj za pjesmu “Život”, Tonyja Cetinskog, u kojem mi je partner Goran Višnjić.

Čime vas je Marko Vrdoljak privukao? – Marko je izuzetno posvećen svojim sinovima i oni su mu prioritet u životu. A njegov odnos prema vlastitoj djeci, kao i prema mom sinu, izuzetno cijenim, štoviše, time me osvaja. No, mnogo se trudi i u vezi te se na njega uvijek mogu osloniti.

Kako provodite zajedničko vrijeme? – Raspored nam uglavnom “diktiraju” klinci i vremenska prognoza, a kad je moj Toma s tatom, a Markovi sinovi Mata i Vite s mamom, volimo ići u kino, družiti se s prijateljima, kuhati…

Kako se slažete s djecom vašeg partnera? – Divno… Kao i moj sin, koji se obožava igrati s njima: Toma i Mata su vršnjaci, Vite je godinu i pol dana mlađi. Marko ima i sina Andru, gimnazijalca, koji je također drag i lijepo odgojen mladić.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćeni intervju s Tamarom Garbajs. U tiskanom izdanju Glorije (br. 904) pročitajte i kako je uz dodatke prehrani i savjete Roberta Severa izdržala naporna snimanja, kako je izgledao tipični radni dan na setu, koje joj je osjećaje probudio kraj “Larinog izbora”, zašto često glumi u sapunicama, što smatra potrebnim za dugu i stabilnu vezu, kakvi su joj privatni i poslovni planovi za budućnost, kako je njen sin prihvatio Tamarinog novog partnera, vjeruje li još u brak…

Linker
28. travanj 2024 09:25