SAMO U GLORIJI

Tardu Flordun: U dubini duše sam neiskvaren

Bavim se egocentričnim poslom i pomirio sam se s njegovim zakonitostima. Ali ne dopuštam da mi se itko miješa u život i lijepi mi etikete. Bez obzira na ono što se priča, u dubini svoje duše sam čist i neiskvaren. I potrudit ću se da tako i ostane. S druge strane, imidž prgavca mi savršeno odgovara: kad ne želim da mi se netko približi, samo ga mrko pogledam i odmah nestane – govori 38-godišnji turski glumac Tardu Flordun , zvijezda serijala “1001 noć”.

Iako ga prati glas svojeglavog i samoživog čovjeka, razarača tuđih brakova od kojeg se najbolje držati podalje – jer Tardu Flordun je eksplozivan i brz na šakama te ne preza ni od fizičkog obračuna da druge uvjeri u ispravnost svojih uvjerenja – on je jedna od najvećih turskih zvijezda. Otkako se proslavio ulogom u “1001 noći”, redovito je pri vrhu popisa najseksi muškaraca.

Producenti tog serijala dodijelili su mu jednu od četiri glavne uloge: Tardu Flordun igra Kerema Inceoglua, najboljeg prijatelja i poslovnog partnera građevinskog poduzetnika Onura Aksala ( Halit Ergenc ). Obojica su zaljubljeni u Šeherezadu ( Bergüzar Korel ), a Bennu Ataman ( Ceyda Duvenci ), pak, nesretno je zaljubljena u njega. Očevim stopama

– Čim sam pročitao scenarij, znao sam da želim glumiti Kerema. Mnogi ne razumiju zašto sam zbog druge uloge u “1001 noći” odbio glavnu u serijalu “Doktori”, iako sam već bio potpisao ugovor i spremao se za početak snimanja. No, shvatio sam da takav serijal nikad prije u Turskoj nije snimljen, a teško će ikad netko dostići njegov standard. Srećom, ugovor sam uspio poništiti bez obeštećenja, ali uz obećanje da ću s istim producentom jednom raditi na njegovom projektu – govori Tardu Flordun, koji je karijeru započeo u kazalištu. Nakon burne mladosti, perioda u kojem je sa svojim društvom bančio i mijenjao žene kao čarape, smirio se i krenuo stopama svog oca, pokojnog turskog glumca Macita Florduna, upisavši studij glume na Sveučilištu Hacettepe u Ankari.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Tardu Flordunu saznajte u novom broju Glorije (br. 820) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 21:00