TATINA MISIJA

Tarik Filipović: Nogometne strasti mojih sinova

U društvu cijele obitelji glumac i voditelj Tarik Filipović (40) boravi u Dubrovniku, gdje je jučer sudjelovao u humanitarnom programu Dubrovnik Football Summita. Među više od 2000 gledatelja i sudionika na stadionu u Gospinu polju Tarik je s mlađim sinom Armanom (4) i starijim Dinom (9) podržao projekt Emira Spahića, nogometaša Seville i reprezentacije Bosne i Hercegovine, kojim se prikupljaju sredstva za najmlađe pacijente Dubrovačko-neretvanske županije. Kao osvjedočeni ljubitelj najvažnije sporedni stvari na svijetu Tarik nije propustio priliku da sinove dodatno “inficira” nogometom.

– Arman se već dobro zarazio kroz Europsko prvenstvo. Zajedno smo skupljali sličice, no ispostavilo se da je nogomet ipak više tatina strast. U svojim godinama još ne može sve to povezati, tko igra za koji klub i slično, ali album je ipak naučio na pamet. Stariji Dino trenira nogomet već godinu dana – otkriva ponosni tata.

Arman i Dino uživali su u susretu hrvatske malonogometne reprezentacije i dijela Vatrenih iz 1998. te ogledu poznatih Hrvata s europskim nogometnim zvijezdama.

– Dečki su bili presretni kad su upoznali igrače, Pletikosu, Perišića, Džeku i ostale. Puni su dojmova i danas pričaju samo o tome – kaže Tarik.

Za večernju zabavu u klubu Revelin Tarik je dobio “dopust” od supruge Lejle (35) i sinova, pa je “zaružio” s Igorom Štimcem, Enisom Bešlagićem i otatkom društva.

– Obitelj me pustila na izlazak. S ekipom sam se lijepo proveo. Ovo je bio jedan manji predah od uobičajenog ljetnog ritma – rekao je omiljeni voditelj kvizova, koji će ostatak odmora provesti kao i svake godine.

– Ljeto nastavljamo standardno – nakon Dubrovnika idemo malo u Bosnu, Sarajevo i Zenicu, potom u Zadar, a turneju ćemo kao i uvijek završiti u Istri – rekao je glumac, osvrnuvši se još jednom na humanitarnu dubrovačku priredbu.

– To je još jedna lijepa priča koja pokazuje da kada su humanitarne akcije u pitanju u Hrvatskoj nismo inertni. Naročito mi je drago pomagati djeci – zaključio je Tarik Filipović.

Linker
27. travanj 2024 00:09