NOVA LJUBAV

Tatjana Jurić: Krećem iznova s Ivanom Hercegom

Za Tatjanu Jurić je 2011. bila godina velikih promjena i u poslovnom i u privatnom životu. Kao osoba koja uživa u rutini i boji se mijenjati ustaljene običaje i navike, s navršenih 30 nakon sedam je godina otišla s RTL-a, nakon četiri godine prekinula vezu s nogometnim menadžerom Nikkyjem Vuksanom u koju je čvrsto vjerovala i gotovo, kaže, izgubila tlo pod nogama, piše Jutarnji list.

U Novu je godinu ušla ponovno zaljubljena, i to u jednog od, prema mišljenju mnogih, najzgodnijih Hrvata, Ivana Hercega, u ulozi radijske voditeljice na HIT FM-u snašla se kao riba u vodi, studij politologije privodi kraju i prvi put uživa u nepredvidivosti koju donosi svaki novi dan.

U prošloj godini dogodile su vam se velike promjene… – Lani sam baš u ovo vrijeme radila novinarski prilog o predviđanjima za 2011. godinu. Kontaktirala sam vidovnjake i astrologe za neke poznate Hrvate i mislila kako je fer da uključim i sebe kad već diram u tuđe živote. I astrologinja i vidovnjakinja tada su mi rekle da će 2011. svima biti godina velikih promjena, a meni će to biti itekako izraženo. Inače ne vjerujem u horoskope. Nisam osoba od promjena. Ne volim kolotečinu, ali volim rutinu. Volim se družiti s istim ljudima, piti kavu na istim mjestima, raditi u istom okruženju. To mi je baza. Dandanas imam prijateljice iz osnovne škole i ne mogu uvažiti da je prijateljstvo nešto što ne traje desetljećima. Nisam vjerovala u predviđanja, ali koliko god držala jednu stranu i poslovno i privatno, postojala je tolika koncentracija energije koja me prebacila na drugu. Sve što sam mislila da se neće dogoditi, dogodilo se. Da nisam toliko od rutine, priznala bih da su sve promjene zaista dobre jer danas otkrivam i novi posao i novi medij koji me veseli, kao i privatne stvari koje me vesele, ali ja sam osoba koja se veže za ljude i teško ih puštam iz života. Tri godine sam vijećala o odlasku s RTL-a.

Što je presudilo odlasku? Bi li vas zadržao neki novi projekt? – Moji poslodavci znaju, u tih sedam godina koliko sam bila na RTL-u, da je za mladu osobu teško stajati na jednome mjestu, posebno ako se školovala za taj posao i želi iskoračiti. No, okolnosti su bile drugačije, mjesta za napredovanje i daljnje učenje u tom trenutku nije bilo.

Netko drugi bio bi zadovoljan. Šuti, radi, dobivaj svoju plaću. Naravno, ne mogu si priuštiti luksuz da kažem ‘ma, lako je za novac’, imam obaveze, stan koji otplaćujem. Ali, s druge strane, željela sam napraviti iskorak, a moji su poslodavci znali da mene i male stvari vesele. Netko možda moj prelazak iz televizijskog u radijski svijet doživljava kao korak unatrag, ali ja to ne vidim tako. Meni je ovo novo okruženje, novo iskustvo, novi izazov. Svakodnevno sam četiri sata u eteru, tamo sam ‘one man show’. Ja sam televizijsko dijete i sutra se opet vidim u televizijskoj produkciji.

A kako vam je bilo kad se srušio svijet koji ste godinama gradili? – Kako to obično biva, velike promjene dogodile su se istodobno; u jednom sam trenutku imala osjećaj da sam na otvorenome moru, a pušu vjetrovi sa svih strana. Unatoč tome što si sredio život, manje-više ne ovisiš ni o kome, ali izgubio si dvije stvari koje su činile velik dio tvog života, 90 posto tvog dana više ne postoji. Odjednom sam otkrivala nove svjetove, koliko god to bilo stresno iskustvo. Prvi put mi se dogodilo da ne vučem konce i prepustiti se tome da te život sam nosi na kraju je zanimljivo.

Je li vam nakon duge veze bilo teško ući u novi odnos? – Još mi je teško. Ja sam cura koja je u deset godina imala tri veze. Sve su bile duge i za svaku sam mislila da je to – to. Nisam od površnih veza i ne ulazim površno ni u jedan odnos. Nije to crno-bijelo, ovo sam prekinula, podvukla crtu, ajmo nešto novo. Ivan i ja se tek upoznajemo i odjednom bih ja trebala komentirati stvari koje se još nisu niti dogodile jer su mediji cijelu priču isproducirali. A ja stojim, idem na šihtu i popiti kavu s čovjekom kojega tek upoznajem.

Je li dodatno opterećenje i činjenica da Ivan trenutačno ima status najpoželjnijeg neženje? – Znala sam i prije da u mom životu ima puno dušebrižnika i ‘dobronamjernika’, a budući da je i Ivan medijski eksponiran, tek sam sad otkrila koliko ih je. Nemaš taj luksuz upoznavati neku osobu jer slušaš tisuću komentara sa strane i stvaraš neku sliku, ali upravo zato jer sam odrasla kroz medije i znam kako funkcioniraju, ne doživljavam nikoga na taj način.

Kako ste se vi i Ivan upoznali? – Upoznala sam ga na ‘bok’ prošle godine u kvartu jer u istom kafiću pijemo kavu. Imali smo nula posto šanse za bilo kakva druženja danas, a ipak smo tu gdje jesmo. Zatim se spletom okolnosti dogodilo da je jedna priča završila i ustupila mjesto drugoj.

I koliko ste u vezi? – Dva dana, ha, ha. Puno manje negoli mediji tvrde.

Više pročitajte u Jutarnjem listu

Linker
25. travanj 2024 14:50