Marko Todorov / CROPIX
POTRESNA ISPOVIJEST

Tatjana Jurić: Samo je jednom muškarac podigao ruku na mene

Poznata voditeljica na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama na svom je Facebook profilu objavila potresnu ispovijest i priznala da je i ona sama bila žrtva nasilnika.

Tatjana Jurić odlučila je svoje iskustvo podijeliti s javnošću kako bi i druge žene potaknula da progovore o tom problemu, o svojim iskustvima i poručila da treba progovoriti i nasilje učiniti javnim jer i šutnja ubija.

Pročitajte Tatjaninu objavu u cijelosti:

Samo je jednom jedan muškarac podigao ruku na mene. Pokušao podići. Još čuvam fotografije masnica koje mi je zadao u prvom naletu.

Bio mu je to prvi i zadnji put; pokazala sam mu vrata jer – žrtva ne pristajem biti. Sva odgovornost je na nasilniku, da. Ali na svakoj je ženi odgovornost da kaže: e nećeš!

Drugi je muškarac, moj tadašnji preplašeni poziv u pomoć potpuno ignorirao. U mojim očima, baš zbog (te) ignorancije, ovaj je drugi za mene možda i gori (zlostavljač) od prvog koji je krenuo silom. Ne znam.

Uostalom, danas su i jedan i drugi – posve nevažni. Ali, znam ovo:

Drage moje žene, ako imate tu sreću pronaći u svome partneru divnog i toplog, zrelog i staloženog muškarca, koji vas iskreno voli kao što i vi volite njega, koji vas tretira kao damu jer to i jeste, čuvajte ga!

Ali čuvajte ga samo i jedino pod tih uvjetima. Ako ne – pokažite mu vrata. Zaboravite: nemam di, nemam s čim, nemam kako, tu su djeca… Vrata! Doviđenja! Ne čekajte da vas ubije!

U MISLIMA NA MOJU SESTRIČNU KOJA JE OD SVOGA PARTNERA DOBILA DVA METKA U GLAVU PRED DJETETOM I NA VLASTITO ISKUSTVO SLABIH MUŠKARACA KOJI SE PRAVE FRAJERI, A SVE SU SAMO TO NE, NE BUDITE ŽRTVE!

Istina je brutalna, da, ali JEDINO NASILJE MOŽDA I GORE OD ONOGA KOJE OSTAVLJA MODRICE JEST – ŠUTNJA. NASILJE ŠUTNJOM i OKRETANJEM GLAVE – ubija podjednako kao i šamar, ruka, remen, metak ili… “stepenice”!

Prokažite zlostavljače! Jače smo od njih!

25.11. Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Linker
24. studeni 2021 10:25