HRT
BIOGRAFIJE KANDIDATA

THE VOICE Show koji su natjecatelji jedva dočekali da dođe u Hrvatsku

Druga emisija showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, od ukupno njih 15, donijela je mnoga uzbuđenja i odličnih vokala za koje su se članovi žirija borili.

Jedan od najuspješnijih međunarodnih televizijskih formata potvrdio je da Hrvatska obiluje odličnim pjevačima i da mentorima – Jacquesu Houdeku, Indiri Levak, Tonyju Cetinskom i Ivanu Dečaku nije nimalo lako pri odabiru natjecatelja za svoje timove.

Donosimo vam kratke biografije novoizabranih kandidata koji su jedva dočekali da ovakav show dođe u Hrvatsku.

Tony Cetinski: Ustručavam se jer će biti još jako puno kandidata

Dario Došlić – Ivanov tim

“Ljubav nas čini boljim ljudima.”

33-godišnji Dario Došlić živi u Zagrebu. Podrijetlom je iz Baćindola pokraj Nove Gradiške. Po struci je inženjer poljoprivrede, no odlučio je promijeniti smjer, pa sada studira glumu, a pjevanjem se profesionalno bavi 10-ak godina. Do sada je nastupio u mnogim mjuziklima i glazbenim predstavama. Ovim showom ostvaruje svoju ambiciju iz djetinjstva kada je htio sudjelovati u Turbo Limač Showu, ali je zakasnio s prijavom. Voli glasove svih bel canto pjevača.

Foto: Facebook

Zdravka Damjanović – Indirin tim

Ja sam stara duša u mladom tijelu.”

Zdravka Damjanović je 22-godišnja studentica dizajna u novim medijima koja živi u Supetru na Braču. Dolazi iz glazbeničke obitelji u kojoj je majka pjevačica u klapi, a otac i brat pijanisti. Donedavno je nastupala sa svojim akustičnim triom izvodeći rock i blues glazbu, a onda se odlučila za solističke vode. Obožava glazbu grupe ABBA, kao i onu Barbare Streisand, Shirley Bassey i Radojke Šverko.

Foto: Facebook

Martina Milošević – Jacquesov tim

“Hobi mi je pletenje pletenica.”

Martina Milošević živi u Bartolovcu pokraj Varaždina i ima 27 godina. Cijeli se život bavi stolnim tenisom. Nekoć je bila kadetska reprezentativka, a danas trenira nove generacije. Uz to, završava studij psihologije. Na show se prijavila jer se želi početi baviti pjevanjem koje joj je najveća ljubav, a zanemarila ju je zbog sporta. Od djetinjstva sluša Ninu Badrić, a od stranih vokala voli Anastasiu, Beyoncé i Aliciu Keyes.

Foto: Facebook

Sara Barbarić- Tonyjev tim

“Na show sam se prijavila da razbijem tremu.”

19-godišnja Omišanka, Sara Barbarić, studentica je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu. Ljubav prema glazbi usadili su joj brat i sestra, no nikakvog izvođačkog iskustva zasad nema pa se, na nagovor prijatelja, prijavila na ovo natjecanje kako bi se riješila treme. Pjevački uzori su joj Christina Aguilera, Janis Joplin, Aretha Franklin, Tom Jones i rock glazba starijeg datuma.

Foto: Facebook

Ante Brzić – Ivanov tim

“Glazba je najvažnija sporedna stvar u životu.”

33-godišnji Ante Brzić dolazi iz Svetog Filipa i Jakova, a po zanimanju je skiper. Deset godina je bio drugi tenor u klapi Cantus koju je osnovao doajen klapske glazbe Ljubo Stipišić Delmata. S klapom je tri puta bio u finalu Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Sada ima dva benda. S jednim izvodi soul, blues, jazz i funk obrade, a drugi je autorski blues bend. Obožava jazz glazbu, Beatlese i Queen.

Foto: Facebook

Maja Škiljević – Tonyjev tim

“Jedva sam čekala da ovakav show dođe u Hrvatsku.”

24-godišnja Zagrepčanka Maja Škiljević apsolventica je na studiju projektnog menadžmenta. Prije pet godina počela je pohađati satove solo pjevanja u jednoj suvremenoj glazbenoj školi. Dvije godine je bila članica Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. Iako je prošla mnoge glazbene pravce, trenutačno se nalazi u soul glazbi, pa su joj tako uzori Aretha Franklin, Etta James, Ella Fitzgerald i Nina Simone.

Foto: Facebook

Samanta Vrbljanac – Indirin tim

“Scena mi je sve.”

Samanta je 41-godišnja Riječanka s talijanskom adresom. Osam godina nastupala je kao profesionalna pjevačica na Kanarskim otocima, a prije toga je pjevački zanat tesala nastupajući po festivalima u okolici Rijeke. Na sceni uvijek nosi prsten koji joj je poklonila njezina baka jer vjeruje da joj donosi sreću. Ovo natjecanje smatra svojim posljednjim vlakom i na njega namjerava uskočiti.

Foto: Facebook

Dino Petrić – Jacquesov tim

“The Voice je lijepa prilika za pokazati ono što jesi.”

20-godišnji Dino Petrić dolazi iz Selca na otoku Hvaru. Kada je bio dječak, požar je poharao imanje njegove obitelji, što im je ugrozilo egzistenciju. U tim trenucima Dino je izvor sreće i ispunjenosti pronašao u glazbi. Sav novac koji uštedi radeći u jednoj tvrtki ulaže u demo snimke svojih autorskih pjesama. Nastupao je kao član školskog zbora, a zatim i sa svojim pop bendom Step.

Foto: Facebook

Kristian Ordulj – Tonyjev tim

“Želim pokazati svoj talent.”

Kristian Ordulj je 20-godišnjak koji živi u Srinjinama pokraj Splita. Potječe iz glazbeničke obitelji, a sa svojim bendom Barbary svira na vjenčanjima i drugim proslavama. Snimio je i nekoliko autorskih pjesama. The Voice vidi kao priliku da pokaže svoj talent. Njegovi glazbeni uzori su Tony Cetinski, Oliver Dragojević, Toše Proeski i Elvis Presley.

Foto: Facebook

Ana Opačak – Indirin tim

“Kada sam na pozornici, ništa drugo ne postoji.”

30-godišnja Splićanka Ana Opačak profesorica je engleskog i talijanskog jezika. Od ranog je djetinjstva zaljubljena u sve što ima veze s Francuskom. Uz francusku šansonu, voli i talijansku kanconu, no izvodi i razne druge žanrove. Nastupa sa svoja dva autorska benda – Lite Motive i 058. Nastupila je čak s Gibonnijem na njegovu koncertu u Parizu. Obožava Edith Piaf i Mireille Mathieu.

Foto: Facebook

Koji mentor dosada ima najveći broj članova svoga tima?

Jacquesov tim: Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Martina Milošević, Dino Petrić

Indirin tim: Bruna Oberan, Karlo Cvetković, Dora Vestić, Zdravka Damjanović, Samanta Vrbljanac, Ana Opačak

Tonyjev tim: Božidarka Matija Čerina, Bojan Aleksovski, Kristian Ordulj, Maja Škiljević, Sara Barbarić

Ivanov tim: Dino Purić, Valentina Trstenjak, Dario Došlić, Ante Brzić

Linker
01. travanj 2023 11:46