OBRANA ČASTI

Thompson - moja istina o poreznom dugu

Popularni pjevač Marko Perković Thompson (45) Večernjem listu pokazao je svoje porezne dokumente temeljem kojih tvrdi da mu HDZ nije dao 515 tisuća eura tijekom izborne kampanje 2007. godine.

– Ne dugujem dva milijuna kuna državi kako to pišu pojedine novine, nego je Porezna uprava utvrdila da nisam dobio novce iz HDZ-ova crnog fonda za koje me optužuje Mladen Barišić u svome iskazu – rekao je Thompson.

Nad Thompsonovim prihodima i rashodima Porezna je uprava vršila nadzor od 21. 1. do 14. 7. 2011. godine te sastavila zapisnik iz kojega proizlazi da nije utvrdila kako je pjevač na ruke primio mito nevjerojatnog iznosa iz HDZ-ove blagajne, za što je pjevača u svom iskazu prozvao bivši HDZ-ov tajnik. U zapisniku Porezne uprave stoji, međutim, utvrđena razlika u prihodima i rashodima od 733 000 kuna za 2007. godinu, iz čega proizlazi da Perković državi ipak duguje 356 378 kuna.

Tu razliku Perković je nastojao oboriti pokazavši ugovor o pozajmici 110 tisuća eura od hrvatskog iseljenika u Ekvadoru, koji mu je i kum. Svu dokumentaciju je, tvrdi, predao Poreznoj upravi, no njegov prigovor do danas nije rješen. U svemu tome pjevač stoga vidi hajku na svoj “lik i djelo.”

Linker
17. travanj 2024 07:50