NIKAD MRŠAVIJI

Thornton izgubio 29, a Forest Whitaker 36 kilograma

Što se to događa s Forestom Whitakerom (48) i Billyjem Bobom Thorntonom (54)? Dvojica holivudskih glumaca smršavjela su toliko da se već može postaviti pitanje – jesu li na dijeti ili su se razboljeli? Whitaker, nekadašnji gorostas težak 110 kilograma, sad ima 36 kilograma manje: toliko je, naime, skinuo u posljednje tri godine, otkako je postao vegetarijanac i počeo vježbati jogu. Tada je upravo završio snimanje filma “Posljednji škotski kralj”, za koje se – da što uvjerljivije odglumi lik ugandskog diktatora Idija Amina – udebljao desetak kilograma i, shvativši koliko je to nezdravo, odlučio je ne samo doći na prijašnju kilažu nego smršavjeti još i više. A kako je u to vrijeme snimio i reklamu protiv okrutnosti prema životinjama 110 za udrugu PETA, to ga je potaknulo da i on prestane jesti meso.

– Savjetovao se s nutricionistom i promijenio način prehrane, ali i životne navike, primjerice, počeo je vježbati – kaže Whitakerova supruga, glumica Keisha Nash. Glumac još nije došao na svoju idealnu težinu pa kani poduzeti i sljedeći korak – iz prehrane će izbaciti sve namirnice životinjskog porijekla, dakle i jaja, mlijeko i mliječne prerađevine.

Dok Whitaker ne krije kako je smršavio, Billy Bob Thornton, zvijezda filmova “Monster’s Ball” i “Razvedi me, zavedi me”, dobitnik Oscara za scenarij filma “Oštrica zločina”, ne otkriva ni kako, a ni zašto je to učinio. Nekada je imao 89 kilograma, a sad ima samo 60. Nije mu to prvi put da se poigrava s dijetom, ali i sa zdravljem. Prije 11 godina je za ulogu u filmu “A Simple Plan” morao smršavjeti 15 kila: dobro je počeo, ali je onda pretjerao, obolio od anoreksije i jedva se izliječio te se tek nakon nekoliko godina vratio na svoju idealnu težinu od 72 kilograma. Sad je ponovno ispod te granice, ali ne želi objasniti zašto. No, simptopatično je da je, osim što je smršavio, dao obojiti sjedine, pa možda samo želi izgledati mlađe.

Sana Vitas

Linker
03. svibanj 2024 09:28