Tihana Lazović: nova domaća filmska zvijezda

Ona je nova velika nada hrvatskog filma – izjavio je zagrebački redatelj Lukas Nola za Tihanu Lazović, koju je odabrao za glavnu glumicu u svom filmu “Šuti”, s temom o obiteljskom nasilju. Da je imao pravo, potvrdilo se na Filmskom festivalu u Puli na kojem je 22-godišnja Zadranka proglašena najboljom debitanticom. Po mišljenju žirija, ona je u ulozi Bebe, mlade zlostavljane žene, pokazala svu raskoš svog talenta i ostvarila iznimno kompleksnu ulogu.

Film “Šuti” prikazan je posljednjeg natjecateljskog dana i Tihana se poslije ponoći s kolegama poklonila gledateljima u pulskoj Areni. Sutradan je namjeravala krenuti prema Motovunu, na otvorenje još jednog filmskog festivala. Ali oko podneva je doznala da ima i te kako razloga ostati još jedan dan u Puli.

– Bila sam silno radosna zbog nagrade, a onda sam se sjetila da nemam haljinu za svečanu dodjelu. Odmah sam to riješila: uletjela sam u butik u hotelu Histria i kupila prvu haljinu koja mi se svidjela. Bacila sam se u trošak, ali tješila sam se da se samo jednom dobiva prva uloga, koja je u mom slučaj bila i glavna, a o nagradi da i ne govorim – kaže studentica treće godine na Akademiji dramske umjetnosti.

Pročitali ste skraćeni tekst o Tihani Lazović. Cijeli članak potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 969). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
26. travanj 2024 15:38