74- ROĐENDAN

Tina Turner - žena s divljom frizurom i najskupljim nogama na svijetu

Legendarna pjevačica koja je već pola stoljeća dio svjetske glazbene scene 26. studenog slavi svoj 74. rođendan.

Uz brojne sad već antologijske pjesme i hitove Tina Turner poznata je i po svojoj upečatljivoj frizuri i nogama za koje se govorilo da su najskuplje na svijetu: pjevačica je među prvima osigurala svoje noge na miljunske iznose.

Rock baka, kako ju je često naziva, karijeru je započela davnih 6o-ih s pjevajući s Ikeom Turnerom s kojim je bila i u braku od 1962. do 1976. Nakon razvoda od Ikea Tina kreće u solo karijeru i 80-ih započinje njen glazbeni uzlet kada počinje redati uspješne albume i hitove poput Let’s Stay Together, What’s Love Got To Do With It, Private Dancer i mnoge druge. Tinu se smatra najuspješnijom solo rock izvođačicom svih vremena i dobitnica je osam Grammya.

Američka pjevačica majka je dvojice sinova. Svog prvog sina Craiga rodila je s 19 godina, a s njegovim ocem, saksofonistom Raymondom Hillom razišla se nakon kratkog vremena. Iz braka s Ikeom Turnerom koji je uslijedio ima sina Ronalda.

Tina je 1985. u Londonu upoznala njemačkog glazbenog prooducenta Erwina Bacha s kojim je započela vezu godinu poslije i otad su zajedno. Svoju 27 godina dugu ljubavnu priču okrunili su brakuom u srpnju 2013. u Švicarskoj gdje žive.

Pjevačica se u Švicarsku preselila 1994., a 2013. i službeno je postala švicarska državljanka, te se odrekla svog američkog državljanstva.

Život u slikama ove živuće glazbene legende i žene fascinantne energije i karizme pogledajte u fotogaleriji!

Linker
17. travanj 2024 19:39