MODA IDE DALJE

Tko je nasljednica Alexandera McQueena

Sarah Burton, dizajnerica koja je godinama bila desna ruka Alexandera McQueena proglašena je u četvrtak njegovom nasljednicom na čelu modne kuće McQueen. Odmah poslije njegovog samoubojstva u veljači ove godine počelo se nagađati tko bi mogao biti dovoljno talentiran i zadovoljiti kreativne standarde koje je dizajnerski genij postavio. Također, njegove su kreacije bile jedinstvene i odraz potpuno individualnog stila pa se nije očekivalo da će za njegova nasljednika biti izabrano neko poznato ime.

Nova glavna dizajnerica na čelu linije McQeen godinama je radila kao njegova asistentica, no ostajala je uvijek u njegovoj sjeni i u modnim krugovima za nju nije znao gotovo nitko osim McQeenovih najbližih prijatelja i suradnika. Burtonova je što se tiče kreativnih vizija bila bliža McQeenu nego itko drugi pa se očekuje kako će nastaviti ono što je on započeo. Štoviše, ona je bila ta koja je dovršila njegovu posljednju kolekciju. A Sarah Burton je i bila ta koja je ekstravagantne ideje dizajnerskog enfant terriblea prevodila u umjerenije i komercijalnije komade odjeće.

– Srž Leejeve vizije bilo je stvaranje moderne i prekrasno izrađene odjeće. Namjeravam ostati vjerna tom naslijeđu – izjavila je Sarah Burton.

Linker
02. svibanj 2024 10:21