EKSKLUZIVNO U GLORIJI

Tony Cetinski: Jedva čekam mami kazati koliko je volim

Jedva čekam da je vidim, zagrlim, če­­stitam joj na junačkom držanju i da joj kažem koliko je volim – kaže pjevač Tony Cetinski (41), koji je početkom tjedna iz Zagreba, gdje živi sa suprugom Ivanom i kćerkicom Pijom, pohrlio u Rovinj kako bi uz oca Mir­ka, brata Matea i baku Mildu, očevu majku, sačekao da njegovu majku Vinku puste iz zatvora.

Vinka Cetinski (64), bivša doministrica turizma, profesorica na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a do prije pola godine i bliska poslovna suradnica najbogatijeg Hrvata Danka Končara (68), uhićena je u petak 8. travnja pod sumnjom da je, zlorabeći svoj položaj i ovlasti, Končara oštetila za oko 35 milijuna kuna.

Danko Končar je u proteklih šest mjeseci u pojedinim medijima često i opširno objašnjavao zašto je kazneno prijavio Vinku Cetinski i još nekoliko osoba, od kojih su neke također zadržane u pulskom Istražnom zatvoru. Prema Končaru, Vinka Cetinski bila je mozak zločinačke organizacije koja ga je pokrala na razlikama cijena pri kupoprodaji zemljišta u Istri, gdje je, kaže, planirao graditi luksuzne vile i stancije. Na pravosuđu je da utvrdi koliko su utemeljene optužbe hrvatskog kralja kroma, a hrvatski kralj popa se nada da će njegovu majku uskoro pustiti iz istražnog zatvora. S Tony­jem smo razgovarali na terasi njegove omiljene enoteke u središtu Rovinja, kamo je došao na svom omiljenom prijevoznom sredstvu – elektromotornoj dvokolici segwayu. Brojni prijatelji i poz­nanici neprestano su mu prilazili kako bi ga pozdravili i šapnuli mu koju riječ podrške. Iako se silom prilika našao u središtu velikog skandala, Tony Cetin­ski se ne skriva između svoja četiri zida i rodnim gradom hoda uzdignuta čela. Jeste li se u međuvremenu vidjeli s majkom? – U zatvoru je nismo smjeli posjećivati, samo joj je tata nosio garderobu i ručnike. Htio joj je donijeti i neke knjige, ali mu to nisu dopustili.

Zašto ste došli u Rovinj? – Došao sam da budemo zajedno, jer kad je obitelj na okupu, svima nam je lakše, a najviše zbog moje bake Milde, kojoj je 86 godina i trebalo ju je smiriti, jer sve ovo dosta teško proživljava. Mirnija je i sretnija kad smo svi oko nje.

Je li vaša obitelj očekivala ovo uhićenje? – Mi smo to očekivali puno ranije. Šest mjeseci se čekalo, ne znamo zašto se čekalo. Nekako imam osjećaj da je sada i moja majka skinula veliki teret, jer napokon i ona može iznijeti svoje viđenje, predočiti sve dokumente i dokazati koliko je u svemu tome nevina i čista. Iako je situacija grozna, i si­­gurno joj je teško, odvjetnik kaže da se dobro drži i da je koncentrirana na ispitivanja i dokazivanje svoje nevinosti.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o obitelji Cetinski potražite novom broju tjednika Gloria (br. 849).

Linker
29. travanj 2024 11:09