OBITELJSKA DRAMA

Tony Cetinski: Moja je majka imala više naslovnica od mene

Od 1990. do danas – dakle, u protekla dva desetljeća – Tony Cetinski je objavio 9 studijskih pop albuma i jedan crossover album, “Da Capo”. Najuspješnija su mu bila zadnja tri – “A sada…” iz 2004., “Budi uz mene” iz 2005. i “Ako to se zove ljubav” iz 2008. Tijekom dosadašnje karijere osvojio je nekoliko Porina te niz drugih nagrada. Jedini je izvođač iz Hrvatske koji je rasprodao sve dvorane u kojima je nastupio, a ujedno je i prvi pjevač koji je rasprodao dva koncerta u samo dva dana u Areni Zagreb. Pritom je prodao više od 20 tisuća primjeraka DVD-a “Furia Tour – Live in Arena Zagreb”. Njegov zadnji studijski album “Ako to se zove ljubav” prodan je u više od 35 tisuća primjeraka.

Jeste li imali neki intimniji razgovor s majkom u kojem vam se povjerila oko onoga što se dogodilo? Relativno sam davno razgovarao s njom, kad se tek počelo sumnjati u neke stvari. Jer ja sam odmah u ranijoj fazi htio znati sve. Ona mi je samo jednu rečenicu rekla: ‘Sine moj, mi ćemo se lakše obraniti na sudu nego od medija!’. I to je činjenica. Vidjelo se da je to bio medijski linč koji je, uza sve ostalo, bio diktiran i novcem.

I tu moji roditelji nisu mogli ni na koji način parirati, mogli su samo trpjeti i čekati da sve bude gotovo. A onda će puno toga imati za reći, čak i na press konferenciji. Vidite, moja je majka imala više naslovnih stranica i više priloga u dnevnicima, na televiziji, nego ja cijelu svoju karijeru!

Pročitali ste dio intervjua s Tonyjem Cetinskim objavljenog u novom broju tjednika Globus.

Linker
04. svibanj 2024 10:16