ZLATA MÜCK

Trud važniji od talenta

Barbara Kolar, voditeljica showa Ples sa zvijezdama, za natjecateljski par Zlatu Mück i Ištvana Vargu rekla je da su – austro-ugarska dobitna kombinacija. Aludirajući na njihovo po­drijetlo napravila je malu pogrešku – Ištvanovo prezime jest mađarsko, ali Zlatino potječe iz njemačkog grada Ulma, odakle joj je šukundjed – no nije pogriješila ocijenivši ih kao sjajan plesni par. 25-godišnja zagrebačka TV voditeljica toliko je napredovala uz svog plesnog pedagoga da su njih dvoje danas korak do finala u TV natjecanju.

Sad ih očekuje “okršaj” s Danielom Trbović i Nicolasom Quesnoitom te Anom Herceg i Marijem Valentićem. Premda se ne opterećuje plasmanom u showu, Zlata se uzruja kad napravi pogrešan korak, kao prošle subote kad je ple­sala temperamentni paso doble. Ištvan kaže da mi se na licu vidio bijes.

-Kako i ne bi kad sam zeznula njegov najdraži ples – obja­š­njava Zlata, koja s Vargom svaki dan trenira četiri sata, usklađujući to s obvezama na HTV-u i na radiju, na kojem radi posljednjih sedam mjeseci. Premda nema uvijek volje za naporan trening, Zlata kaže kako joj ples pomaže da se riješi stresa i učvrsti tijelo, koje je do prije godinu dana održavala u kondiciji trenirajući tajlandski boks. Temperamentna, znatiželjna i komunikativna, Zlata je još kao djevojčica odlučila biti TV voditeljica.

Bilo joj je deset godina kad se prijavila na audiciju za emisiju Mali veliki svijet, no kako su tražili 12-godišnjake, angažman je dobila dvije godine kas­nije, nakon treće audicije. Otada je radila u mnogim emisijama u Programu za djecu i mlade, a ove je godine imala i dva “ozbiljnija” angažmana: s kolegicom Tamarom Loos javljala se iz green rooma na Dori, a s Draženom Ilinčićem izvještavala je s Europskog nogometnog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

Zanemareni dragi

Uoči Eura diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zlata svoju budućnost vidi na televiziji, no u dječjem programu, u kojem je stekla prva iskustva i samopouzdanje, neće moći još dugo raditi – jer već je sad prešla dobnu granicu. Trenutačno svu svoju energiju ulaže u Ples sa zvijezdama, u kojem ima mnogo navijača, a najvjerniji su majka Višnja i otac Radovan, oboje arhitekti, brat Draš­ko (29), inženjer strojarstva, te sestra Mila (27), koja završava studij prava – kao i njezin dečko, 29-godišnji pravnik Dragomir Budimir. – On je uvijek uz mene i nervira se kad nešto ne ispadne kako treba. Nas dvoje se još nismo okušali na plesnom podiju jer smo neskladan par: on je, naime, visok dva metra, a ja čak 35 centimetara manje – govori Zlata, koja se nada da će sa svojim dragim, ko­jeg je zbog showa malo zanemarila, proslaviti Novu godinu u Gorskom kotaru.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 727 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
03. svibanj 2024 19:58