EDINA PLIČANIĆ

U borbi protiv kilograma

Zagrebačka balerina Edina Pličanić (33) nakon više od godinu dana vratila se na pozornicu HNK s predstavom ‘Varijacije u f.ado molu’. Razlog tako duge stanke bila je ozljeda koljena, a razdoblje ‘mirovanja’ Edina je iskoristila za uživanje u delicijama koje joj je pripravljao njezin dečko, glumac Nikša Kušelj . Posljedice su se osjetile na njenoj liniji, a kako su kilogrami najveći neprijatelji balerina, Edina se dobro oznojila da se vrati na svoju staru težinu.

Kako izgleda jelovnik jedne balerine? – Trudim se hraniti zdravo, s mnogo povrća, morskih plodova i bijelog mesa. Uz mene je uvijek i bočica vode, no u posebnim prigodama bez problema popijem i čašu vina ili pivu. Priznajem da ponekad i zgriješim. Moja slabost su čips, čokolada i brza hrana.

Koliko često idete frizeru? – Svaka tri mjeseca. Uglavnom se samo podšišavam i bojim u plavo. No, uskoro ću zbog uloge u baletnoj predstavi ‘Dama s kamelijama’ morati potamniti kosu, jer je uloga Margaret namijenjena crnki. Kako spriječiti nastanak bolnih žuljeva, od kojih pati većina balerina? – Samo bandažiranjem svakog prsta zasebno. Umorna stopala, inače, njegujem kupkama od soli, što svakome preporučam.

Kako često odlazite na masaže? – To je nešto bez čega je život plesača nezamisliv, pogotovo kad se zaredaju predstave. Napeti mišići se jedino opuštaju dobrom masažom, na koju odlazim gotovo svaki dan.

Što od kozmetike uvijek nosite sa sobom? – Korektor, rumenilo i ruž za usne.

Kojim kremama njegujete lice? – Isprobala sam mnoge – i skupe, i jeftine, i one koje, navodno, nisu testirane na životinjama, a završila sam na Afrodita hidratantnoj kremi, s kojom sam vrlo zadovoljna.

Koji vam je omiljeni tretman za njegu tijela? – Vruća kupka s mirisnim solima i uljima, i nakon toga dobar piling.

Kako njegujete lice? – Pilinzima za lice i ne preskupim vitaminskim maskama. Koliko vam treba da se našminkate za večernji izlazak? – Najviše petnaest minuta.

Koji vam je omiljeni parfem? – Trenutačno mi je najdraži Narciso Rodriguez For Her.

Svojedobno ste operirali nos. Imate li namjeru još nešto na sebi promijeniti? – Nos sam operirala zbog estetskih razloga, ponajviše zbog scene, a nedavno sam imala ozbiljnu operaciju koljena zbog zdravstvenih problema. Mislim da mi je to, što se tiče operacija, za sada dovoljno.

Linker
28. travanj 2024 05:19