BEYONCE I JAY-Z

Udarci i srednji prst za hrvatske novinare

Boravak svjetski poznatih glazbenih zvijezda, pop dive Beyonce Knowles i njezinog supruga, repera Jay Z-ja na krajnjem jugu Hrvatske bit će zapamćen ne samo po opuštenoj šetnji para Cavtatom i ludoj vožnji hidroskuterima između otoka Lokruma te hotela “Excelsior” i “Argentina” oko luksuzne jahte Erica Claptona “Va bene”, nego i po nepotrebnom incidentu Beyoncinog bodyguarda s dubrovačkim fotoreporterima i TV- snimateljima!

Sve se dogodilo u noći između utorka i srijede, oko 1,30 sati 18. na 19. kolovoza, unutar povijesne jezgre Dubrovnika, po izlasku poznatih glazbenika iz renomiranog restauranta “Gil’s”, gdje su večerali daleko od očiju znatiželjne javnosti. Iako policija još uvijek nije dala nikakvo službeno izvješče o svemu što se dogodilo, prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama do kojih smo došli sve se odigralo gotovo po filmskom scenariju.

Naime, po izlasku iz “Gil’s”- a, Beyonce i Jay- Z su se, polako šetajući kamenim pločnikom Ulice sv. Dominika uputili prema starom gradskom Portu, odnosno luci u kojoj ih je čekao gliser kojim su se trebali prevesti do luksuzne, 47 metara duge jahte “Va bene”, s kojim su još iste večeri namjeravali otploviti ka otoku Mljetu, gdje su željeli posjetiti Nacionalni park Mljet i Mljetska jezera s otočićem Sv. Marije i srednjovjekovnim samostanom na njemu.

Fotoreporteri su ih čekali sjedeći na obližnjim, samo 25 metara udaljenim skalinama Dominikanskog samostana. Po izlasku iz restauranta, reporteri i snimatelji su se kao “tiha pratnja” uputili za poznatim parom kojima je “odstupnicu” držao krupni, crnoputi bodyguard. U jednom je trenutku golemi Afroamerikanac uhvatio rukom za vrat jednog od snimatelja, odgurnuo ga unazad i zaprijetio mu da ne snima i ne približava previše, niti da mu se uopće kreće iza leđa, iako je snimatelj bio iza njega 10-ak metara.

Sve je prošlo bez sukoba i uz osmijehe do ulaska u prostor dubrovačke stare gradske luke. S lijeve strane glazbenika išla su dva reportera i jedan TV- snimatelj, dok je s desne s kamerom u ruci bio najstariji u grupi, TV- snimatelj i vlasnik jedine dubrovačke lokalne televizije Dragan Banović. Njemu je, ničim izazvan prišao bodyguard, i udario ga rukom po kameri koja je pala na tlo. Tom je prigodom slomljen reflektor rasvjete, da bi 57-godišnji snimatelj podigao kameru sa stativom.

Držeći ih s objema rukama u razini prsa, s čuđenjem je gledao što se sve događa da bi bodyguard, ponovno iz nepoznatog razloga i ni od koga izazvan, prišao snimatelju i čak tri puta ga nogom udario u isti bok tijela, zahvativši stražnjicu i bubreg. Sve su to zapanjeno gledali ostali snimatelji.

Glazbenici su se ukrcavali na gliser kako bi otplovili do jahte, a u naguravanju do kojeg je došlo bodyguard je bacio stativ Banovićeve kamere u more. Jay- Z mu je, čak, sa smiješkom dobacio i sugerirao da tako baci i snimatelja! No, bodyguard to nije učinio, ali je na lošem – no svima razumljivom hrvatskom jeziku, pokazujući pri tom “srednjak”, dobacio: – Mama vam je kurva, pi… materina!”

Ahmet Kalajdžić/EPEHA

Linker
27. travanj 2024 00:29