SUPERTALENT

Unit X i Antonija Dora idu u finale

Ti si moj favorit za pobjednika showa – kazao je Dubravko Merlić, član žirija u televizijskom showu Supertalent, nakon što je 11-godišnja Antonia Dora Pleško otpjevala “It’s Oh So Quiet” od Bjork, a njegove riječi su se obistinile kada je na kraju večeri simpatična mlada pjevačica i izborila ulazak u finale showa Nove TV. Zajedno s njom, ulaznicu za finalnu emisiju dobila je i plesna skupina Unit X, koji su svojim impresivnim nastupom uspjeli osvojiti najviše glasova publike, ali i srca žirija.

– Ovo je točka za koju moliš Boga da nikad ne završi. Bilo je usklađeno do zadnjeg detalja – komentirao je Merlić njihov nastup. Time su Unit X, kao zasadjedina plesnna grupa, uspjeli prekinuti dominaciju pjevača u showu, pošto će ih u finalu, uz Antoniju Doru, čekati i Mateo Ravlija i Nina Kraljić, pobjednici prošlotjedne polufinalne emisije.

Korak do finala bio je, pak, 59-godišnji Mario Filipi, koji je na pozornicu došao u smokingu i publiku odveo u neko sasvim drugo vrijeme pjevajući “Are You Lonesome Tonight” Elvisa Presleya. Enis Bešlagić je njegov nastup prokomentirao izjavivši da je pravi primjer svojoj generaciji kako živjeti život, no sve je to bilo dovoljno samo za treće mjesto kod publike, a žiri je, odlučujući između njega i Antonije Dore, prednost ipak dao maloj pjevačici.

Za razliku od prve polufinalne emisije, kada je dosta natjecatelja ponudilo lošije nastupe od onih koje su priredili na audiciji, u drugom polufinalu gotovo da i nije bilo natjecatelja koji je kiksao. Od Kolumbijke Xiomare Ratković, koja je cirkuskim akrobacijama zaustavljala dah kod gledatelja, do navijačica Livi Kisses, natjecatelji su pokazali da su zasluženo osvojili mogućnost predstaviti se publici i drugi put.

Ipak, u finale može samo dvoje, a to su ovaj put ostvarili Unit X i Antonija Dora Pleško.

Linker
14. travanj 2024 20:54