Uskrs u domu Margarete Mađerić

Pretendentica na mjesto zagrebačke gradonačelnice za korizmu se odrekla slatkog, ali najveći kršćanski blagdan ne može zamisliti bez pince, šunke u kruhu i pečene janjetine te pisanica koje joj pomažu oslikati kći Luna i sin Roko

Nekoliko dana prije Uskrsa Mar­gareta Mađerić (36), zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, svoj stan s velikim veseljem pretvara u mali slikarski atelijer. Glavni su joj pomagači šestogodišnja kći Luna i četverogodišnji sin Roko, a golemi kuhinjski stol prepun je kistova, boja, granja, prvog proljetnog cvijeća od kojeg zajedničkim snagama oslikavaju pisanice i izrađuju uskrsne aranžmane.

– Boja ima posvuda, baš kao i razbijenih jaja, ali sve je to dio dječjeg kreativnog zanosa pa se nitko ne uzrujava. Najsretnija sam kad mi ponosno kažu: “Mama, vidi što smo nacrtali!” – kaže uz osmijeh Margareta Mađerić, koja već go­di­na­­ma na Veliku subotu ima isti ritual: ujutro naj­­prije pospremi stan i ode na tržnicu, zatim priprema ručak, poslijepodne boji pisanice, a navečer s djecom i suprugom, odvjetnikom Lu­­kom Mađerićem (37), s kojim je u braku devet godina, odlazi na večernje vazmeno bdijenje u Crkvu Majke Božje Lurdske. Prije spavanja s djecom još isplete gnijezdo od trave i cvijeća kako bi “zečić” u njega položio darove koje će otvoriti na uskrsno jutro. Lista želja je, kaže, podugačka, a zeko će odlučiti hoće li to biti puzzle, Barbika ili Gormiti.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Uskrsu u domu Margarete Mađerić. Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 950).

Linker
27. travanj 2024 07:48