MARIJA HUSAR

Uvijek vjerna Dioru

Prvi put u životu bila sam mentor, nekome prenosila svoje glazbeno znanje, i zadovoljna sam što sam imala talentiranog učenika – kaže zagrebačka pjevačica Marija Husar (32), koja je u TV showu Zvijezde pjevaju nastupala s glumcem Goranom Navojcem. Iako je njihov duet iz emisije u emisuju oduševljavao i publiku i žiri, prošle subote su osvojili najmanje glasova i morali su napustiti TV show. Marija je sportski prihvatila rastanak i nastavila s pripremana za snimanje spota za pjesmu ‘Ljubav’, s albuma ‘Familija’, koji je nedavno objavila sa sestrom Ivanom Husar-Mlinac.

Kad se šminkate, što više ističete – oči ili usne?

– Uvijek oči. Preko dana dovoljna mi je lagana šminka, a na večer je moj make- up intenzivniji. Najbolje mi pristaju maslinastozelena i sme đ a Diorova sjenila za oči. Na usne najčešće nanosim Diorova sjajila u boji kože – od ružičaste do bež.

Čije preparate upotrebljavate za njegu lica?

– Velika sam poklonica Diorove kozmetike, i preparativne i dekorativne. Koristim njihovu dnevnu kremu Capture 1st winkles, a preko noći nastojim da mi se lice odmori, pa nakon skidanja šminke i temeljitog čišćenja tonikom i mlijekom ne stavljam ništa.

Kako ste dugo tražili preparat koji vam najviše odgovara?

– Dioru sam vjerna dvije godine, a dotad sam isprobavala razne kreme i, na žalost, koristila pogrešne – jer bila sam uvjerena da imam masnu kožu. A zapravo je mješovita, čak na nekim dijelovima isušena. Preko dana volim koristiti i Givenchyjev fluid Power Youth, koji hrani kožu lica, sprječava nastanak prvih bora i ima zaštitni faktor.

Zavede li vas katkad lijepa ambalaža pa kozmetički preparat kupite bez obzira na cijenu i njegovu namjenu?

– Više ne. Kako imam prijateljice koje rade s kozmetikom, od njih iz prve ruke doznam što je dobro, ali i mogu isprobati proizvod prije negoli ga kupim.

Koji vam je omiljeni parfem?

– Volim stare parfeme, omiljen mi je Diorov Dune: ima vrlo intenzivan miris, sadrži note bergamota, mandarine i božura, a koristila sam ga još u srednjoj školi. Bočicu s tim dragocjenim mirisom čuvam kao suho zlato i stavljam ga samo u iznimnim prigodama. Danju koristim novi Diorov proljetni parfem Addict Shine.

Posu đ ujete li katkad kozmetiku od sestre Ivane?

– Ivana voli Clarinsove preparate, a ja sam joj znala uzeti njihov piling za lice.

Razmjenjujete li sa sestrom savjete o njezi i kozmetici?

– Nas dvije imamo različite tipove kože i trebaju nam drukčiji preparati. No, dok ja uživam u čišćenju lica kod kozmetičarke, Ivana to ne voli. Svojoj kozmetičarki Dorici odlazim već 15 godina, svaka dva-tri mjeseca, i jedino mi ona može dovesti lice u red.

Kojim preparatima njegujete kosu?

– Tu sam brigu sasvim prepustila frizerskom salonu Glamour, u kojem sam svaki treći dan na frizuri i s povjerenjem se prepuštam u njihove ruke.

Postoji li boja kose koju ne možete zamisliti na sebi?

– Crvena. Doduše, prije deset godina bila sam crvenokosa, kad je to bio trend, no trebalo mi je podosta vremena da se riješim crvenog pigmenta. Najbolje se osjećam kao brineta, s plavim pramenovima.

Koji biste kozmetički preparat poželjeli za dar?

– Razveselio bi me L’Occitaneov set za njegu tijela.

Jagoda Zamoda

Linker
28. travanj 2024 22:18