FANI STIPKOVIĆ

Uz kabalu postajem bolja osoba

Otkako je lani za emisiju Red Carpet Nove TV počela raditi ekskluzivne intervjue sa svjetskim zvijezdama poput nogometaša Cristiana Ronalda i Kake, glumca Vina Diesela i modnog kreatora Roberta Cavallija, bivša manekenka Fani Stipković (27) i sama je postala zvijezda.

Taj status potvrđuju reakcije stanovnika njezine Vele Luke na Korčuli, koji je – čim zakorači iz obiteljske kuće u centru mjesta – prepoznaju, pozdravljaju i čestitaju na novinarskim uspjesima. Nije da Fani to ne laska, ali ovo je ljeto poželjela barem dio godišnjeg odmora provesti anonimna: stoga se s prijateljima otputila – ni više ni manje – na Floridu. Umjesto u Veloj Luci, baterije je napunila u Miami Beachu gdje je, usput, obnovila i garderobu.

Kako ste se proveli u Miamiju? – Fantastično! Provela sam 12 nezaboravnih dana s prijateljicom i kolegicom Mijom Kovačić, njezinom sestrom Karlom i dečkom Ivorom Vucelićem. Više od noćnih izlazaka zanimao nas je provod na plaži i kupanje u oceanu, a organizirali smo i jednodnevne izlete. Bili smo u Disneyevom zabavnom parku i Universalovu studiju, u kojem sam se vozila na najvišem roller coasteru na svijetu. Umrla sam od straha, skratila si život za pet godina, pa sam, da dođem k sebi, nakon silaska drmnula tri rakijice, iako ne pijem baš alkohol. Sve u svemu, dobro smo se odmorili i nakupovali svašta, najviše u shopping centru Bal Harbour. Htjela sam otići i na predavanje u kabala centar, no ljeti se ne održavaju.

Otkada vas zanima kabala? – Kad su mi prije tri godine dijagnosticirali Crohnovu bolest, okrenula sam se duhovnosti. Mislila sam da se trebam promijeniti i postati bolja osoba, a kabala, koju mi je otkrila prijateljica, manekenka Petra Friganović, pomaže mi da nađem odgovore na mnoga pitanja: kako obuzdati ego, naći svoj mir, priznati vlastite pogreške, ophoditi se s ljudima…

Kako to da ste otišli na odmor u inozemstvo? – Da se pošteno odmorim: obožavam svoju Velu Luku, ali ondje sam domaća i sa svima se moram vidjeti, popričati, popiti kavu… U Miamiju nikad dosad nisam bila, nitko me ondje ne poznaje, ne gleda, zaustavlja ili nešto komentira.

Priča se da je tajna ljubav jedan od razloga vaših čestih odlazaka u inozemstvo. – Istina je da već dulje postoji jedna draga osoba, koja mi je više od prijatelja, ali sve ide veoma polako. Volim svoju slobodu, nisam od onih cura koje moraju imati nekoga uz sebe: ali, kad nekog zavolim, strah me da ga ne izgubim pa moram malo i taktizirati. Ova moja veza na daljinu traje nešto više od godinu dana, a vidjet ćemo kako će se sve dalje razvijati.

Prilaze li vam muškarci više otkada radite na televiziji? – Nisam to primijetila, no mislim da su naši muškarci vrlo nesigurni u sebe i da se boje jakih žena. No, ja vam malo izlazim kad sam u Zagrebu. Nastojim zdravo živjeti, spavam najmanje osam sati i svaki drugi dan vježbam u teretani. Toga se pridržavam i na putovanjima, na koja uvijek sa sobom nosim loptu za pilates – u slučaju da hotel u kojem sam odsjela nema teretanu. Zbog bolesti moram paziti na prehranu i zato sam najsretnija kad sam u Veloj Luci, na maminoj kuhinji.

Čime vas mama obično dočeka? – Povrćem iz našeg polja u Vrbovici: patlidžanima, salatom od rajčica te pečenim jajima i krumpirima. Mogu dosta pojesti, pa me moji roditelji Tina i Jerko, stariji brat Hrvoje te bake Kata i Franica, po kojoj sam dobila ime, odmah s trajekta odvuku doma, nahrane i tek onda odvedu na kupanje u uvalu Gradina. Ondje imamo vikendicu, dva metra od mora, u kojoj živim robinzonski: po cijeli dan sam bez šminke i u kupaćem kostimu. Kad se zaželim društva, s najboljom prijateljicom Nenom Hudulin odlazim na kupanje na otočić Proizd, a na večer često iziđemo na piće s Damirom i Davorom Dragojevićem. Toliko se opustim da pričam velolučki: da me čuju gledatelji gledatelji Red Carpeta, ne bi razumjeli ni riječ.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. sve o Fani Stipković možete doznati u magazinu Gloria br. 764 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
05. prosinac 2023 07:24