NEZAVIDNA ULOGA

Vahide Perçin - nova Hurem pobijedila je bolest i loše kritike

Nova Hurem u serijalu ‘Sulejman Veličanstveni’ na prve je kritike odgovorila još boljom glumom, pokazavši da je nepokolebljiva – baš kao što je bila u borbi protiv raka dojke, tijekom koje joj se raspao brak.

Kad je na male ekrane stigla nova Hurem, nikome nije zasmetalo to što je petnaestak godina starija, ali mnogi gledatelji su primijetili da u njoj nema one strasti i energije kojom je prštala njena prethodnica. Turskoj glumici Vahide Perçin (48) isprva zaista nije bilo lako nositi se s karizmom Meryem Uzerli (31), koja je preko noći napustila set “Sulejmana Veličanstvenog” i vratila se u rodnu Njemačku, no već nakon nekoliko epizoda četvrte sezone nova je Hurem suvereno zavladala haremom, carstvom i televizijskim prostorom.

Vahide Perçin je poznata i vrlo cijenjena turska glumica, koja se dokazala na filmu, u TV serijalima i kazališnim predstavama, a s bivšim mužem Altanom Gördümom, glumcem i producentom, vodi glumačku akademiju.

Hrvatska publika dosad ju je gledala u nekoliko serijala, a najpoznatiji su “Moja majka” i “Djevojka imena Feriha”, u kojoj glumi Zehru, majku glavne junakinje. Ove uloge Vahide će se vjerojatno dobro sjećati do kraja života, jer joj je tijekom snimanja druge sezone, 2011., dijagnosticiran rak dojke.

Maja Kuzmanović

Cijelu priču o glumačkim uspjesima, borbi protiv opake bolesti i razvodu turske glumice Vahide Perçin pročitajte u tiskanom izdanju magazina Glorija (br. 985).

Linker
05. travanj 2024 15:09