ZVIJEZDA NEW YORKA

Valerija Šestić: Najviše se bojim vrtoglavih potpetica

Nova hrvatska zvijezda u svijetu mode je Valerija Šestić, 15-godišnja članica modne agencije Talia Model/Colors, koja s obitelji živi u gradiću Thunu u Švicarskoj. Dugonoga, 180 centimetara visoka djevojka osvojila je New York, na čijem je Tjednu mode nosila najvažnije revije – BCBG Max Azria, Rag&Bone, Doo.Ri, Prabal Gurung, Y-3, Carolina Herrera, Donna Karan, Marc by Marc Jacobs, Tory Burch, Rodarte, Herve Leger, Theory, Oscar de la Renta i Phillip Lim.

Koja vas se revija najviše dojmila? – BCBG Max Azria, što je bila moja prva njujorška revija. Najviše se bojim vrtoglavo visokih potpetica, ali kad zakoračim na pistu – nemam tremu. Hodanje sam vježbala s mamom, a i prva iskustva na revijama stekla sam još u Švicarskoj.

Koga ste od slavnih dizajnera upoznali? – U Milanu sam upoznala Donatellu Versace, koja mi se smiješila i govorila: “Che bella, bellissima”. A u New Yorku sam upoznala Ral­pha Laurena, Marca Jacobsa, Michaela Korsa, Carolinu Herreru, Donnu Karan i Oscara de la Rentu, a s dizajnericom Annom Sui provela sam cijelu večer u njezinom studiju.

Kada ste se počeli baviti manekenstvom? – Još kao djevojčica, uz mamu Mirelu, koja je radila kao model pa sam s njom snimala kampanje za neke poznate brendove u Švicarskoj. Kad mi je bilo trinaest i pol godina, dok smo bili u shoppingu u Zürichu, zaustavila nas je jedna modna dizajnerica i predložila da joj nosim revije, a nedavno sam snimila editorijal i naslovnicu za magazin Friday, editorijal za Elle i look-book za Versus modne kuće Versace. A ove godine za Uskrs, točnije na Veliki petak, u Zagrebu sam upoznala modnu agenticu Tihanu Harapin Zalepugin, zahvaljujući kojoj sam potpisala ugovor s modnom agencijom Woman, koja me zastupa u svijetu.

Čime se bave vaši roditelji? – Mama je bila u direkciji jednog trgovačkog lanca, ali je ostavila posao da bi me pratila po svijetu, a tata Marko radi u Bernu kao medicinski tehničar. Stariji brat Dario ima 18 godina i brucoš je na pravnom fakultetu u Bernu, a 13-godišnji brat Mateo želi jednog dana postati liječnik.

Kako ćete uskladiti školu s modnim poslom? – Završila sam deveti razred u Švicarskoj i namjeravam upisati neki privatni koledž u Americi, u kojem bi nastava bila individualna tako da mogu uskladiti školske obveze s putovanjima. Tražim nešto slično jezičnoj gimnaziji jer već govorim pet jezika: hrvatski, njemački, engleski, talijanski i francuski, tako da su me u milanskoj agenciji prozvali Miss International.

Linker
26. travanj 2024 09:38