ZGODNI MISTER

Vanja Grgec: Tajna mog savršenog tijela

Muškarac novog doba nema prefiks – on nije ni metro ni retroseksualac. Niti je opsjednut vanjštinom niti je zanemaruje – poanta je da bude privlačan, a da to postiže na promišljen, ali uravnotežen način. Dobar primjer je Vanja Grgec koji je, doduše, nešto više od ‘običnog’ frajera jer ga je priroda obdarila nekim kvalitetama koje nema svatko, a on ih je tako ‘doradio’ da je na nedavnom izboru za Mistera svijeta u engleskom Kentu osvojio četvrto mjesto – što je najbolji rezultat otkako Hrvatska sudjeluje na muškim izborima ljepote.

No, osim na titulu Mistera, 25-godišnji Zagrepčanin može biti ponosan na svoje obrazovanje: diplomirao je financije na Sveučilištu DePaul u Chicagu, a trenutačno radi kao osobni trener i savjetnik za prehranu u Sportskom centru Šestica na Zagrebačkom velesajmu.

TJELOVJEŽBA Aktivno sam počeo trenirati s osam godina, a prvi izbor bio mi je tenis. S 22 godine sam krenuo na fitness, a kasnije i jogu te freestyle gimnastiku. Sad mi je glavni interes crossfit, koji je kombinira dizanje utega, gimnastiku i metabolic conditioning (trčanje, veslanje i bicikliranje), a treniram pet do sedam puta tjedno oko sat i 15 minuta. Crossfit, koji su osmislili američki marinci, mi je pomogao da na izboru za Mistera svijeta – između 48 kandidata – pobijedim u kategoriji ekstremni sportovi.

KAKO DO SAVRŠENOG TIJELA Muškarcima bih savjetovao da se ostave klasičnih bodybuilding treninga te da se okušaju u crossfitu i sličnim funkcionalnim programima. To će im pomoći da neprekidno prelaze granice vlastite snage i izdržljivosti i, naravno, tijelo dovedu do savršenstva. Svatko tko se želi okušati u toj disciplini, može doći u Sportski centar Šestica, gdje držim treninge s kolegama Marinom Bašićem i Tomislavom Dolušićem.

PREHRANA Moja se prehrana temelji na mesu, orašastim plodovima i zelenom lisnatom povrću – od kojeg često pripremam guste kašice – zbog čega me zovu Mister Green. Osim toga, 30 do 40 posto mojih obroka čine proteinski i energetski napici te dodaci prehrani tvrtke Herbalife, a samo u rijetkim prilikama nezdrava brza hrana.

NJEGA LICA Ujutro i na večer na lice nanosim preparate iz linija NouriFusion i Skin Activator tvrtke Herbalife. Riječ je o kremama koje vlaže kožu i umanjuju stres uzrokovan nepovoljnim vanjskim uvjetima te čistačima u obliku gela ili pilinga. Poznato je da je muška koža dvadeset posto deblja od ženske, da ima veće pore i aktivnije žlijezde lojnice, koje izlučuju više sebuma, pa stoga treba odstraniti mrtve stanice, suvišnu masnoću i nečistoće.

BRIJANJE Kako bih izgledao markantnije ‘njegujem’ trodnevnu bradicu. Zapravo, taj efekt postižem tako da brijaćim aparatom ostavim dužinu dlaka jedan do dva milimetra. Nakon brijanja nanesem kremu na bazi aloe vere kako bih spriječio iritacije i nahranio kožu.

MODNI STIL Moram priznati da nisam baš modno osviješten. A to što sam na svjetskom izboru prečesto bio u casual sportskoj odjeći, donijelo mi je negativne bodove i vjerojatno stajalo titule Mistera svijeta. Odlučio sam, stoga, poraditi na svom odjevnom stilu te, za početak, više nositi odijela. Najviše mi se sviđaju ona Ivice Klarića.

MUŠKARCI SA STILOM Oduvijek sam se divio stilu i ulogama Willa Smitha i Brada Pitta. Sjajna mi je Pittova kampanja za parfem Chanel 5. Mada su moj izbor Armanijevi mirisi.

Linker
01. svibanj 2024 17:56