PRED OGLEDALOM

Vanna otkrila svoj najveći nedostatak

Samo što je predahnula od obveza u žiriju HTV-ovog glazbenom showu Zvijezde pjevaju, pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna (41) krenula je u promociju singla “Visine” sa svog petog studijskog albuma “Sjaj”. Pjevačica koja je nedavno proslavila dvadeset godina glazbene karijere, danas izgleda bolje, ili barem, jednako dobro, kao u vrijeme najvećih hitova koje je izvodila s grupom E.T. Tome je, zasigurno, pridonijela uporna i sistematična njega.

Koliko se vaš način njege mijenjao s godinama? – Imam zapravo vrlo zahvalnu kožu lica koja nije ni presuha ni premasna. Jedino me muče melazme, pigmentacijske mrlje s kojima su se pokušale obračunati mnoge kozmetičarke i dermatolozi, no nisu u tome uspjeli. Stoga mi preostaje samo da ih prekrivam tekućim puderom. Inače, za njegu koristim Chanel Sublimage La Creme – skupocjenu anti-age kremu vrhunske teksture.

Osjećate li katkad potrebu za nečim “jačim” od kreme? – Povremeno nanesem masku na lice ili stavim serum ispod kreme, no zapravo ne vjerujem u čudesne efekte. Nemoguće je bore koje se stvaraju godinama tek tako obrisati, no zahvalna sam preparativnoj kozmetici i na mikropomacima.

Što od šminke koristite svaki dan? – Helena Rubinstein crnu vodootpornu maskaru, tekući puder, rumenilo i Chanel ruž u veseloj ružičastoj nijansi La Ravissante. Ne volim sjajila jer su ljepljiva.

Šminkate li sami? – Za snimanja i nastupe uvijek se prepuštam vizažistima. Nikad im se ne petljam u posao, samo dam do znanja da volim jaču šminku i da mi je samo važan konačni dojam.

Koji je vaš najveći nedostatak? – Podočnjaci protiv kojih je jedini lijek odmor i dovoljno sna.

Vježbate li? – Zapravo sam velika lijenčina kad je riječ o tjelovježbi, pa slobodno vrijeme radije provodim sa suprugom i djecom. Ipak, složila sam si 20-minutni jutarnji ritual tijekom kojeg izvodim vježbe razgibavanja i one namijenjene kritičnim zonama. Osim klasičnog vježbanja, opušta me i vrtlarenje u vrtu moje kuće, a dok plijevim korov, padaju mi na pamet sjajne ideje.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Ovisi o raspoloženju i prigodi. Ipak, postoje boje kojima sam uvijek vjerna, iako me prijatelji zafrkavaju da su to zapravo – neboje. Zimi su to crna i siva, a ljeti sve nijanse bež, kaki, tamnozelene i smeđe. Samo su mi modni dodaci u intenzivnijim nijansama.

Koji vam je omiljeni modni dodatak? – Velike kožnate torbe i nakit. Često je to bižuterija, koja je danas često skuplja od pravih komada.

Što vam je u vašem izgledu najvažnije? – Dugi, gelirani nokti, na kojima stalno mijenjam boje lakova. Mislim da na tržištu ne postoji nijansa koju ja ne posjedujem u svojoj kolekciji. Dugi nokti, koje već više od desetljeća njegujem u zagrebačkom salonu M-art, moj su zaštitni znak. Nedavno sam im, doduše, promijenila oblik pa su sad obliji nego prije.

Matea Roščić

Linker
03. travanj 2024 11:52