KAO PRVI PUT

Vannin novi seksi izgled

– Ovog Božića barem neću imati problema s odabirom darova: svim dragim ljudima darovat ću album na kojem radim duže od godinu dana i koji objavljujem u vlastitoj nakladi. U njega sam sa svojim suradnicima uložila većinu svog vremena, te mnogo znanja i truda – govori 40-godišnja pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna . Godinu u kojoj je zakoračila u peto desetljeće života Vanna će, kaže, najviše pamtiti po albumu “Sjaj”, koji će se idućeg tjedna pojaviti u prodaji.

Deset novih pjesama, od kojih je sama skladala dvije, prati i novi imidž, kojim pjevačica želi naglasiti imidž samosvjesne, zadovoljne i sretne žene, kakvom se i osjeća. – Ne želim se razmetati vlastitom srećom, jer mi se ponekad čini da to priziva nevolju, no jednostavno je tako. Što se posla tiče, nikad se nisam trudila više nego sad i osjećam se kao da mi je ovo debitantski album – kaže Vanna, koja u braku s Andrijom Vrdoljakom ima 13-godišnjeg sina Luku i 9-godišnju kćerkicu Janu.

Na što se odnosi “sjaj” u nazivu vašeg albuma? – Pjesma je autorefleksivna i govori o sjaju u očima, koji svatko od nas može ponovno pronaći ako se uhvati ukoštac sa stereotipima i rutinom svakodnevnog života. Pjesmu sam sama napisala i u njoj na neki način rezimiram stanje u našem show businessu, koje nije nimalo bajkovito: na sceni prevladavaju manipulatori površnog znanja i sumnjivih mogućnosti, a kriteriji se ruše na svakom koraku. Kad sam počinjala, početkom devedesetih, glazba je bila na prvom mjestu, a danas je mnogima, čini mi se, samo povod da dobiju svojih pet minuta slave. Na kraju, takva slava ne donosi željeno zadovoljstvo niti se od nje može živjeti.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Doznajte sve o Vanninom novom albumu i pogledajte više fotografija novog imidža u novom broju Glorije (br. 832) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 13:25