STIL&LJEPOTA

Vatrena boja za strastvene cure

Vratila sam se svojim korijenima – smije se pjevačica Danijela Pintarić (28), solistica zagrebačkog kazališta Komedija, koja je nakon desetogodišnjeg ‘staža’ kao plavuša postala crvenokosa. Zapravo, Danijelina prirodna kosa je riđa, no svjetlija od ove boje koju su joj ‘kreirali’ u zagrebačkom salonu Institut za njegu kose Renata. Za ovu bakrenu nijansu se odlučila, kaže, jer se bojala da će svjetlija crvena na plavoj podlozi ispasti ‘mrkvasta’.

– Moram priznati da se sada, kao ‘prava ja’, osjećam bolje i sigurnije – kaže Danijela, poznata po nastupu u mjuziklima "Aida", "Briljantin", "Skidajte se do kraja" i "Ruža na asfaltu". Zbog nove je boje kose, dodaje, promijenila i način šminkanja.

– Više ne koristim svijetle ruževe i hladne boje sjenila za oči. Sad su moj najčešći odabir smećkasta sjenila i crvenonarančasti ruž, dok sam garderobu obogatila svim nijansama zelene, a ružičastu sam izbacila – objašnjava Danijela, koja će se u nekoj glamuroznoj smaragdnoj kombinaciji pojaviti na Dori potkraj veljače, s pjesmom "Dotakni zvijezdu".

Savjeti za make-up crvenokosih žena:

1. Crvenokose žene obično imaju nježnu i svijetlu put i stoga su za njih idealni hidratantni tekući puderilaganih tekstura

2. Ruž neka bude ili u smećkastim tonovima ili crvenim-bordo, boja vina ili narančastocrvena

3. Oči se mogu naglasiti tušem i sjenilom u zelenoj, zlatnoj ili smeđoj boji. Hrabrije mogu posegnuti i za tamnoljubičastim sjenilom

4. Na obraze treba nanijeti ili bronzere ili rumenila u boji breskve

5. Boja obrva mora biti usklađena s bojom kose, a u ovom slučaju najbolje je da su naglašene smeđecrvenom olovkom

Damir Leljak

Linker
01. svibanj 2024 10:55