KONCERT SLOBODE

Vatreni obožavatelj Bono uručio nagradu Suu Kyi

Aung San Suu Kyi (67) primila je na koncertu održanom u njenu čast nagradu Amnesty Internationala “veleposlanica savjesti” iz ruku svog najvatrenijeg obožavatelja Bona (52).

U Dublin, gdje je koncert održan, privatnim Bonovim avionom doputovala je iz Osla, a građani glavnog grada Irske uručili su joj vlastitu nagradu koja simbolizira slobodu. Na koncertu su, osim Bona, nastupili Bob Geldof i beninska pjevačica Angelique Kidjo.

– Svi su ovdje kako bi pjevali za tebe, ali zapravo je tvoja pjesma ona koju želimo čuti – rekao je pjevač pozvavši Suu Kyi na pozornicu, gdje mu je ona zahvalila na pjesmi koju joj je posvetio, a koja je napisana iz točke gledišta njenog pokojnog supruga Michaela Arisa. Referirala se na pjesmu “Walk On” koju je napisao za nju 2000. godine, dok je još nije ni poznavao, a na njeno nepravedno zatočeništvo upozoravao je tijekom turneje grupe U2 u 2009. godini.

Aung San Suu Kyi provela je 15 godina u kućnom pritvoru u Burmi, a danas je nakon 22 godine ponovno doputovala u Veliku Britaniju u kojoj je živjela sa pokojnim suprugom i dvojicom sinova. Tu će se sastati s bivšim kolegama na sveučilištu Oxford, primit će je kraljevska obitelj, a obratit će se Gornjem i Donjem domu britanskog parlamenta.

Linker
20. travanj 2024 15:53