DINO DVORNIK

Večer posvećena velikom majstoru

Da se 16. dodjela diskografske nagrade Porin u Biogradu na moru odvija u znaku Dina Dvornika, najbolje pokazuje broj nominacija za album “Pandorina kutija” – čak deset, kao i okupljanje njegovih prijatelja i kolega na sinoćnjem koncertu na kojem su otpjevali hitove preminulog splitskog glazbenika.

Tako su u biogradskoj Sportskoj dvorani na koncertu pod nazivom “Udri jače manijače – Tribute to Dino” dojmljive interpretacije imali Marko Tolja koji je u swing maniri otpjevao “Ti si mi u mislima”, grupa Sane s “Ja bih preživio”, Damir Urban s baladom “Biti sam” i Massimo Savić s “Tebi pripadam” i završnom “Udri jače manijače” u kojoj su mu se pridružili i ostali izvođači: Bane i Songkillersi, Neno Belan, Ivana Kindl, Goran Bare, Mario Huljev, Joe i Maja s Kolektivom, klapa Kampanel i Dean Dvornik.

A koliko cijene svog prerano preminulog kolega, čiji se album “Pandorima kutija” prodao u zlatnoj nakladi, za što su zlatnu ploču od diskografske kuće Dancing Bear primili njegova supruga Danijela Dvornik, kćerka Ella Dvornik i producent Srđan Sekulović Skansi, posvjedočio je euforični Goran Bare uzviknuvši nakon nastupa: “Živio rock”n”roll! Ova večer je posvećena Dini Dvorniku, velikom majstoru.”

– Svi pjevači su mi bili fenomenalni i odlično su otpjevali Dinove pjesme kojima su dali svoj pečat. Toliko sam bila uzbuđena oko ovog koncerta i njegove organizacije, da tek sada vidim koliko mi Dino nedostaje i koliko mi je teško bez njega. Imam osjećaj kao da bi mogao iskočiti na pozornicu i napraviti neki dar-mar, no znam da se to neće dogoditi i da jednostavno moram nastaviti živjeti bez njega. A nadam se da ću to uspjeti preživjeti – rekla je Danijela Dvornik, najavivši još jedan veliki koncert u čast Dina. Budući da je Dino Dvornik uvijek bio “splitsko dite”, 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe u njegovom rodnom Splitu na velikom koncertu okupit će se njegovi stari prijatelji poput Marijana Bana i Daleke obale, Nene Belana, Zlatana Stipišića Gibonnija i brojni ostali koji će pjevati Dinove hitove.

A Porin je najbolja prilika da se oda počast i jednom od njegovih utemeljitelja, glazbenom kritičaru Draženu Vrdoljaku, pa su in memoriam organizirali njegovi prijatelji, također kritičari Darko Glavan i Zlatko Gall, a glazbenu posvetu kroz rock standarde održala je grupa MI.

Marijana Marinović

Linker
27. travanj 2024 00:31