Mario Kucera
DUBIOZA KOLEKTIV

Vedran Mujagić: Ne želimo da ljudi postanu apolitični

Bosanskohercegovacka punk, rock i reggae grupa Dubioza kolektiv, ciju glazbu prate provokativni tekstovi, 26. listopada nastupa u zagrebackom Domu sportova na festivalu Tuborg Open Fair. Bit ce to, kaže basist Vedran Mujagic (34), koncert bez pirotehnike, specijalnih efekata i patetike. Svirka ce trajati dva sata, gosti ce im biti sarajevski indie-rock bend Billy Andol, a njihovi najsretniji fanovi moci ce dobiti ulaznice na Tuborg warm-up partyjima u Tvornici i Saxu 19. i 25. listopada. Hocete li i dalje nesmiljeno kritizirati politiku i društvo?

– Da. Ne želimo da ljudi, otrovani svakodnevnim lošim vijestima, postanu apoliticni, apaticni i objekt politike. Ali cemo to, kao i dosad, ciniti uz dozu humora.

Opsjedaju li vas obožavateljice?

– Mislim da su groupie djevojke mit. Postojale su šezdesetih i se damdesetih, no sada su samo u mokrim snovima glazbenika te paranojama njihovih djevojaka i supruga.

Jeste li u vezi?

– Nemam vremena za to. Divim se kolegama u bendu koji ima ju supruge i djecu, jer uz dvjestotinjak dana godišnje na putu velik je uspjeh održavati obiteljski život ‘na životu’.

Linker
27. travanj 2024 00:41